Wandelroutes in Lochem

Wandelen over bospaadjes, laantjes tussen weilanden en smalle straatjes in Lochem

Door het afwisselende landschap van Lochem is het heerlijk wandelen. In 2022 is gemeente Lochem door Wandelkrant Te Voet zelfs uitgeroepen tot Wandelgemeente van het jaar!  Uniek aan Lochem is het prachtige natuurgebied de Lochemse berg waar je tijdens het wandelen geniet van prachtige vergezichten. De wandelroutes voeren je over mooie bospaadjes, over laantjes tussen de weilanden en door de smalle straatjes van het historisch centrum van het stadje Lochem. Maak hier tijdens je wandelroute een tussenstop en rust even heerlijk uit op een van de vele terrasjes. Wandel hierna verder en verken de dorpen in de omgeving Lochem. Laren is bijvoorbeeld een bourgondisch dorp, omgeven door prachtige natuur. De wandelroutes voeren je langs de dikste eik van Nederland. In Gorssel komen twee werelden samen: hartelijkheid, rust en eenvoud vormen een goede combinatie met de mooie landhuizen en de allure van Museum MORE. Het charmante Almen ligt aan de rivier de Berkel waar je heerlijk kunt wandelen. Breng in Almen zeker een bezoek aan Museum STAAL. Vind hieronder jouw wandelroute in Lochem en ontdek al wandelend de hoogtepunten van Lochem. 

Filteren

Wissen
Filteren
  • Afstand

  • Duur

  • Plaatsen

Filter op:

  • Type route

Wandelen over de Lochemse berg

Tussen Barchem en Lochem ligt de Lochemse berg. Deze vormt samen met de Kale berg en de Paasberg het heuvelachtige landschap in de gemeente Lochem. Tijdens het wandelen geniet je van prachtige vergezichten. De Lochemse Bergroute loopt over deze heuvels en voert je langs mooie plekjes. Midden op de berg staat de Belvédère. Vroeger was dit een uitkijktoren, maar inmiddels zijn de bomen hoger dan de toren.

Wandelroute over landgoed Ampsen

In de Achterhoek vind je diverse landgoederen. Zo ook in de gemeente Lochem. Ten noorden van de stad Lochem vind je het landgoed Ampsen. De wandelroute Landgoed Ampsenroute voert je over dit fraaie landgoed.  De luiken van de gebouwen op dit landgoed zijn allemaal voorzien van wit-blauwe strepen, dit waren de kleuren van de familie die het landgoed in de middeleeuwen bezat. Te midden van het landgoed vind je Kasteel Ampsen, het grootste kasteel van de gemeente Lochem. De wandelroute voert je verder door een afwisseling van naald- en loofbossen.

Wandelen langs het bijzondere bomenpad

Voor bomenliefhebbers is wandelroute Rondje Exel een must! Je wandelt over landgoederen Ampsen en Verwolde waar langs de route maar liefst zeventien verschillende soorten bomen staan. Ieder met een eigen verhaal. Je komt langs de dikte eik van Nederland, diverse mammoetbomen en over het bijzondere Bomenpad.