Wandelroutes in Ruurlo

Wandelen door bossen en langs Kasteel Ruurlo

De mooiste wandelroutes in omgeving Ruurlo

Geniet volop van de natuur tijdens de wandelroutes in en rondom Ruurlo. Voor jong en oud zijn er verschillende routes te volgen, waardoor wandelen in Ruurlo een fantastische belevenis wordt. Misschien spotten jullie wel hertjes tijdens je wandeling en doe je leuke uitdagingen onderweg. Kunstliefhebber? Kies dan een wandelroute uit langs Museum MORE Kasteel Ruurlo, en laat je inspireren door kunstwerken van Carel Willink. Trek je wandelschoenen aan en kom de mooiste plekken van de omgeving Ruurlo ontdekken!

Filteren

Wissen
Filteren
  • Afstand

  • Duur

  • Plaatsen

Filter op:

  • Type route

Wandelen rondom Kasteel Ruurlo 

Museum MORE Kasteel Ruurlo is de historische eye catcher van Ruurlo! Diverse wandelroutes voeren je langs dit indrukwekkende kasteel, gelegen aan de rand van het bos. Tijdens het wandelen is het een must om hier even een tussenstop te maken. Wandel door de prachtige en levendige Engelse landschapstuin en stap eventueel het museum binnen. In Museum MORE ontdek je het leven en werk van grootmeester Carel Willink. Kunst, historie, architectuur en natuur komen hier samen. Tijdens de Meeneroute wandel je langs Kasteel Ruurlo en ook door de omgeving waar destijds de televisieserie naar het boek van Tonke Dragt ‘De Zevensprong’ is opgenomen. Je kan het wegwijzerbord tijdens het wandelen in Ruurlo niet missen.

Bewandel het pad van de liefde

Kies samen voor een romantisch samenzijn van vijf kilometer en ga wandelen in de omgeving van Ruurlo over het Liefdespad. Onderweg kom je liefdevolle kunstwerken tegen om eventjes bij stil te staan. Of om op te zitten, want er zijn speciaal ontworpen loveseats te vinden die ieder een ode brengen aan de liefde voor elkaar, maar ook voor de natuur. Volg je hart, alleen, samen of met het hele gezin, en geniet van al het moois tijdens deze wandelroute in Ruurlo.

Speciaal voor alle kinderen: het Kabouterpad

Een van de meest leuke wandelroutes in Ruurlo: het Kabouterpad. Speciaal voor kinderen wandel je van kabouterpaaltje naar kabouterpaaltje. Tijdens het wandelen in Ruurlo kun je verschillende spelletjes doen. Zo leer je meteen van alles over de natuur. De route van een uur gaat gepaard met een speciaal boekje, te koop bij De Heikamp. Een andere toffe wandelroute in Ruurlo is Doolhof Museum MORE. Tijdens deze tocht kom je langs Kasteel Ruurlo en een echt Doolhof. Dat maakt wandelen in Ruurlo een ware belevenis.