Liefdespad

& Ruurlo
5.33 Km 01:04 uur Wandelroute

Op pad

Kies hieronder jouw startpunt:

Beschrijving

Het Liefdespad is een prachtige route van ruim 5 kilometer. Het pad loopt dwars door de schitterende natuur van wat ook wel 'de achtertuin van Nederland' wordt genoemd en is gemarkeerd met liefdespad bordjes. Op verschillende plaatsen langs het pad vind je bijzondere loveseats: kunstzinnige banken of stoelen die uiting geven aan de liefde voor de plek of een speciaal thema. Denk aan liefde voor het water, voor de natuur of voor techniek.  Volg je hart. Volg het Liefdespad.

Ruurlo

Ruurlo is vooral bekend om zijn prachtige ligging: aan de rand van Boswachterij Ruurlo. In dit 500 hectare grote natuurgebied vind je een afwisseling van bossen en weiden. Je kunt er uren rondwandelen. Daarnaast is Kasteel Ruurlo een belangrijke eyecatcher van dit dorp.

Museum MORE Kasteel Ruurlo

Dit kasteel is vanaf de vijftiende eeuw in handen van de adellijke familie Van Heeckeren geweest. Sinds 2017 is Museum MORE er gevestigd. Het leven en werk van grootmeester Carel Willink staat er centraal.

Doolhof Ruurlo

Dit is qua oppervlakte het grootste doolhof van Nederland. Het doolhof stamt uit 1891 en de lengte van de paden is maar liefst 1188 meter. Doolhof Ruurlo is van april tot en met oktober dagelijks geopend.

Klimbos Achterhoek

In het klimbos kun je - na een uitgebreide instructie - zelfstandig klimmen. Je hebt de keuze uit acht verschillende routes. Elke route varieert in moeilijkheidsgraad en hoogte. Bepaal zelf hoe hoog je wilt gaan en ervaar het vrije gevoel!

Baakse Beek

Deze rivier heeft zijn oorsprong in het Korenburgerveen en Lievelde en vloeit via Ruurlo en Vorden naar de IJssel. Provincie en waterschap zetten zich in om meer ruimte te maken voor natuur rondom de beek en beter in te spelen op klimaatverandering.

Startpunten

TOP De Heikamp
Hengeloseweg 2
Ruurlo
SP50 De Luifel
Dorpsstraat 11
Ruurlo

Deel deze route