Liefdespad

Ruurlo

5.33 Km 01:04 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Het Liefdespad is een prachtige route van ruim 5 kilometer. Het pad loopt dwars door de schitterende natuur van wat ook wel 'de achtertuin van Nederland' wordt genoemd en is gemarkeerd met liefdespad bordjes. Op verschillende plaatsen langs het pad vind je bijzondere loveseats: kunstzinnige banken of stoelen die uiting geven aan de liefde voor de plek of een speciaal thema. Denk aan liefde voor het water, voor de natuur of voor techniek.  Volg je hart. Volg het Liefdespad.

Ruurlo

Ruurlo is vooral bekend om zijn prachtige ligging: aan de rand van Boswachterij Ruurlo. In dit 500 hectare grote natuurgebied vind je een afwisseling van bossen en weiden. Je kunt er uren rondwandelen. Daarnaast is Kasteel Ruurlo een belangrijke eyecatcher van dit dorp.

Museum MORE Kasteel Ruurlo

Dit kasteel is vanaf de vijftiende eeuw in handen van de adellijke familie Van Heeckeren geweest. Sinds 2017 is Museum MORE er gevestigd. Het leven en werk van grootmeester Carel Willink staat er centraal.

Doolhof Ruurlo

Dit is qua oppervlakte het grootste doolhof van Nederland. Het doolhof stamt uit 1891 en de lengte van de paden is maar liefst 1188 meter. Doolhof Ruurlo is van april tot en met oktober dagelijks geopend.

Klimbos Achterhoek

In het klimbos kun je - na een uitgebreide instructie - zelfstandig klimmen. Je hebt de keuze uit acht verschillende routes. Elke route varieert in moeilijkheidsgraad en hoogte. Bepaal zelf hoe hoog je wilt gaan en ervaar het vrije gevoel!

Baakse Beek

Deze rivier heeft zijn oorsprong in het Korenburgerveen en Lievelde en vloeit via Ruurlo en Vorden naar de IJssel. Provincie en waterschap zetten zich in om meer ruimte te maken voor natuur rondom de beek en beter in te spelen op klimaatverandering.

Lees meer
Natuur
Kunst

TOP De Heikamp

Hengeloseweg 2

SP50 De Luifel

Dorpsstraat 11
SP39
N53
N57
N32
N32
N27
N42
N17
N22
N31
N35
N34
N45
N52
N58
N33
N14
N48
N54
Bijzonderplekje ging je voor!
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route