Wandelroutes in Winterswijk

Langs beken, loofbossen en akkers

Wandelroutes in en rondom Winterswijk

Ontdek de wandelroutes in Winterswijk en ga op pad door de veelzijdige natuur. Je wandelt door een nationaal landschap, waar je op elke hoek wel iets nieuws ziet. De boeren van vroeger hebben fors bijgedragen aan het ontstaan van dit nationale landschap. Houtwallen, beekjes, essen, molens, bossen en landerijen onderhielden zij. Dit resulteert in een afwisselend coulisselandschap met natuurreservaten met zeldzame dieren en planten. Winterswijk staat ook bekend om haar steengroeve. Door decennia lange industriële kalkwinning is de steengroeve in Ratum ontstaan. Archeologen zijn ook vaak te vinden in dit gebied. Hier zijn namelijk nog fossielen te vinden van zo een 240 miljoen jaar oud! Er zijn genoeg verschillende wandelroutes om Winterswijk te leren kennen! Ga je mee op ontdekking?

Filteren

Wissen
Filteren
  • Afstand

  • Duur

  • Plaatsen

Filter op:

  • Type route

Wandelroutes door de Winterswijkse natuur

In alle rust en stilte rondlopen met op de achtergrond het geluid van fluitende vogels en het kraken van takjes onder je schoenen. Dat is wat wandelen in Winterswijk zo fijn maakt. De flora en fauna is nog overal te bekennen en hier zijn dan ook speciale wandelroutes voor aangelegd om dit te bewonderen. Zoals Natuurtocht Bekendelle, deze wandelroute gaat door een beschermd oerbos. Als je geluk hebt zie je misschien ook wel een ijsvogel voorbij vliegen.

Culinaire wandelroutes in Winterswijk

Voor wie tijdens het wandelen ook graag kennis wil maken met de streekproducten van Winterswijk zijn er speciale culinaire wandelroutes uitgestippeld. Wandel langs wijngaarden, boerderijen en proef  van  (h)eerlijke streekgerechten 

Wandelroutes langs werken van schilder Mondriaan

Schilder Mondriaan heeft in Winterswijk zijn jeugd doorgebracht. Hier in Winterswijk is zijn passie voor schilderen dan ook ontstaan. Er zijn mooie wandelroutes uitgezet die je meenemen langs verschillende werken van Mondriaan. 

Leuke wandelroutes in Winterswijk met kinderen

Voor wie eens in Winterswijk wil wandelen met kinderen zijn er avontuurlijke kinderroutes uitgestippeld. De routes nemen je mee de natuur in met leuke (puzzel)opdrachten onderweg. Ook kom je  langs verschillende leuke speeltuinen en gave attracties!