Tips voor een

Weekendje weg

in de Achterhoek

Geniet van toonaangevende musea en culinaire arrangementen

Het is een van de vele redenen waarom mensen naar de Achterhoek komen: de traditie om in het najaar culinair te genieten van heerlijke gerechten met wild. Elk jaar slaan de restaurants en hotels in de Achterhoek de handen ineen om je goed in de watten te leggen, met uitgebreide diners, proeverijen en meerdaagse culinaire arrangementen. Samen met het diverse aanbod aan musea maakt dit de Achterhoek tot de perfecte bestemming voor een weekendje weg dit najaar.

Van internationale grootmeesters tot rijke cultuurhistorie

Kunst- en cultuurliefhebbers kunnen genieten van o.a. werken van grootmeesters als Piet Mondriaan, Carel Willink, glaskunsten van René Lalique, bijzondere archeologische vondsten én prachtige kastelen. Luister naar boeiende verhalen en leer meer over de cultuur en de geschiedenis van de regio. De Achterhoek herbergt heel wat culturele schatten!

Fietsen & wandelen: de Achterhoek is ervoor gemaakt! 

De Achterhoek is één van de karakteristieke Gelderse Streken en staat bekend om haar rust en ruimte en het prachtige coulisselandschap. Uitgestrekte bossen wisselen elkaar af met pittoreske dorpen, statige herenhuizen en oude kastelen. Tijdens een herfstwandeling sta je versteld van het steeds veranderende decor. 

Wat mag je niet missen in de Achterhoek?

Zien & doen tips >

Boek een weekendje weg

Ontdek dit najaar de Achterhoek op z’n mooist. Met toonaangevende musea en culinaire arrangementen beleef je de herfst met al je zintuigen. Met de keuze uit hotels, bed & breakfasts en vakantiewoningen waar je heerlijk kunt overnachten en met volle teugen van de Achterhoekse gastvrijheid kunt genieten. 

Op deze plek staat een ingesloten video die van YouTube afkomstig is. Om de inhoud te kunnen zien dien je eerst expliciet toestemming te geven dat YouTube cookies op jouw apparaat mag plaatsen.

Open cookievoorkeuren