Achterommetje Hummelo Keppel Doetinchem

Hummelo

Doetinchem

Laag Keppel

23.88 Km 01:20 uur Fietsroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Volg deze route via de knooppuntenbordjes.

Kruisbergse bossen

Na Hummelo voert de route u langs het mooie bosgebied De Kruisbergse bossen. Hier vindt u Kasteel De Kelder. Het kasteel, ook wel Havezate Hagen genoemd, is een in oorsprong 16e -eeuwse havezate. Na een brand in 1934 werd het gerestaureerd en in gebruik genomen als Streekmuseum (tot 1976). Momenteel kan het kasteel gehuurd worden voor exclusieve gelegenheden en vinden er huwelijksvoltrekkingen en andere activiteiten plaats.

Doetinchem

Doetinchem is een meer dan 750 jaar oude historische stad aan de Oude IJssel. De stad vervult op vele gebieden een streekfunctie en kent een stadsmuseum, verschillende galerieën en drie molens. Het stadscentrum is de moeite waard, rondom Het Simonsplein zijn vele winkels, goede restaurants en gezellige terrasjes.

Kasteel de Kelder

Aan de kelderlaan in de Kruisbergse Bossen ligt Kasteel de Kelder. Het kasteel heeft een rijke geschiedenis waarvan lang niet alles bekend is. Wel is bekend dat men vroeger in plaats van Kasteel de Kelder ‘het gebouw’ havezate Hagen noemde. Een havezate is oorspronkelijk een kasteelboerderij, maar die functie heeft de Kelder eeuwen geleden slechts eenmaal gehad.

Watermolen Laag-Keppel

In Laag-Keppel ligt in de Dorpsstraat, bij de brug over de Oude IJssel, een watermolencomplex uit de 14e eeuw. In 1959 heeft het gezelschap gekregen van een echte Friese Spinnenkop windmolen, die de waterstand in de molen-kolk op peil moet houden. Als de vlag uithangt bij de molen, zijn de tuin en de molen te bezichtigen.

Kasteel Keppel

Na Doetinchem fietst u terug naar Laag-Keppel, waar zich één van de grootste en mooiste kastelen van de Achterhoek bevindt, namelijk Kasteel Keppel. Het kasteel stamt uit de 14e eeuw. In 1510 is het in  de oorlog tussen Philip van Bourgondië en Karel van Gelre verwoest. Het werd herbouwd in 1582. De volgende herbouw werd in 1615 voltooid. Het kasteel wordt tegenwoordig door afstammelingen van de 14e -eeuwse eigenaar, Van Pallant, bewoond. Het kasteel is alleen toegankelijk na contact met rentmeester Van Lynden. Tel. 0488 - 451312.

 

Lees meer
Cultuur
Natuur
Culinair

Hotel- Café-Restaurant de Gouden Karper

Dorpsstraat 9

VVV Inspiratiepunt Doetinchem

Burgemeester van Nispenstraat 2

TOP Laag Keppel

Dorpsstraat 30
60
33
91
90
42
86
31
30
30
33
34
51
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route