Actief

in de Achterhoek

Verrassend veelzijdig en zo dichtbij, dat is de Achterhoek. In dit oostelijke hoekje van Nederland  vind je een gevarieerd landschap van bossen, heuvels en oude zandwegen voor de ultieme fietstocht. Het gevarieerde landschap van de Achterhoek zal je onderweg inspireren terwijl verschillende hoogtemeters voor uitdaging zorgen! Ga ‘oerend onverhard’ op ontdekking in de Achterhoek en geniet van de karakteristieke boerderijen, kastelen en mooiste vergezichten.

Ruim 400 fiets- en wandelroutes in de Achterhoek

De Achterhoek staat bekend om de goed onderhouden fietspaden en routestructuren. Je vindt hier een ruim aanbod van mountainbikeroutes met de gaafste singletracks en de mooiste gravelbikeroutes als GPX. Ook voor de recreatieve fietser of wandelaar is de Achterhoek een waar paradijs met de ruim 400 fiets- en wandelroutes.

Meerdaags erop uit

Aan één dag fietsen in de veelzijdige Achterhoek heb je niet genoeg. Er zijn zoveel routes om uit te kiezen en na iedere bocht ontdek je weer een ander decor. Kies daarom voor een meerdaags arrangement om het optimale uit jouw verblijf te halen. Ga je voor comfort? Fiets dan van Hotel naar Hotel waarbij zelfs het bagagetransport wordt geregeld. Verblijf je liever met familie of vrienden op één locatie nabij een mountainbikeroute, gravelbikeroute, of zelf samengestelde gpx route? Kies dan uit de diverse Outdoor Achterhoek arrangementen.Zo begin je na een goede nachtrust en een stevig ontbijt weer aan een nieuw avontuur!

Zoveel te zien

Onderweg word je verrast met de mooiste kastelen en fiets je langs historische dorpen en Hanzesteden. Breng onderweg een bezoek aan een indrukwekkend museum, verwonder je bij de torenhoge Silo Art kunstwerken of stap af bij één van de vele streekproductenwinkels die de regio te bieden heeft. Ook bij veel restaurants in de regio proef je deze ambachtelijke streekproducten. Wist je al dat er in de Achterhoek prijswinnende wijn verbouwd wordt? De Achterhoek heeft het allemaal!

Tip! Download nu de gratis Achterhoek Routes app. Met deze app heb je de mooiste routes in de Achterhoek op één plek en ontdek je eenvoudig de routes bij jou in de buurt.