Boschheurneroute

Borculo

Barchem

Download GPX-bestand
10.05 Km 02:01 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Wandelen over zandweggetjes en bospaden, langs de rivier de Slinge en over landgoed Beekvliet

De route start op het Dorpsplein van wandeldorp Barchem richting centrum, schuin naar rechts de Borculoseweg op en vervolgens links naar de Soerinkweg.  Hier staat wandelnetpaaltje M63 waar de keuze gemaakt kan worden om naar rechts te gaan of rechtdoor. De beschrijving van deze route volgt de weg naar rechts, de Sparrenlaan op. Volg de groene voetstapjes.

Via de boswijk met mooie villa’s gaat de route naar de Maandagsdijk (oude Hessenweg). Dit is een zandweg door het Stelkampsveld, een mooi Natura 2000 gebied. In het najaar ziet het paars door de bloeiende hei. 

Rustpunt Menkveld

Over het erf van boerderij Menkveld, gaat de route naar links over de Palsenborgweg. Even verderop komt van rechts het Jan Ribberspad. Voor een prachtig plekje de route hier even verlaten en dit wandelpad aflopen naar de rivier de Slinge met een voorde (doorwaardbare plaats voor paarden), een voetveer en een picknickplaats.  

Terug over het  Jan Ribberspad, gaat de route naar rechts verder over de Palsenborgweg, even verderop links aanhouden, want hier loopt de wandelroute, rechts is het fietspad. Tegenover boerderij Palsenborg gaat de route naar rechts de brug over.

Fladderiep

Via de Galgenveldsdijk (tot in de 18e eeuw werden galgenvelden gebruikt om reeds geëxecuteerde misdadigers als afschrikwekkend voorbeeld tentoon te stellen), wordt de buurtschap Heure bereikt. Een pittoreske plek met oude boerderijen, maar ook met een moderne serrestal. Voor de op één na dikste Fladderiep in Nederland, in Heure even naar rechts gaan. 

Landgoed Beekvliet

Na Heure gaat de route via een fraai kerkepad over landgoed Beekvliet. Het pad wordt omringd door hoge bomen, landerijen omgeven door singels en loopt vlak langs een oude Slingetak, waar o.a. ijsvogels verblijven. Aan het eind van het pad staat rechts huize Beekvliet. Op het gazon voor het huis staat een 24 meter hoge tulpenboom. 

Langs boerderij Entel (de oorsprong van het landgoed) gaat de route naar de Enteldijk, een mooie bomenlaan en via de Soerinkweg weer terug naar wandeldorp Barchem.

Lees meer

SP21 Barchem Wandeldorp

Borculoseweg 3

SP41 De Lebbenbrugge

Lebbenbruggedijk 25
M42
M11
A20
I55
G92
I89
W92
M75
M67
M63
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route