SP21 Barchem Wandeldorp

Borculoseweg 3, 7244 AR Barchem | Toon op kaart

Startpunt 21 – Barchem – Wandelkeuzenetwerk Achterhoek

Vanuit het dorp Barchem heb je de keuze uit diverse wandelingen uit het wandelkeuzenetwerk Achterhoek. Het startpunt herken je aan het rode informatiepaneel aan het Dorpsplein in Barchem. Wandel de drie bergen van Lochem in één wandeling, de flanken van de Kale Berg en Lochemse Berg of wandel door het glooiende landschap tussen Lochem en Barchem en kom langs havezate de Cloese.  

Wandelroutes vanuit Barchem:

Wandelkaart en route app

Met de wandelkaart (verkrijgbaar bij de Achterhoekse VVV’s en Toeristische Informatiepunten) of via Achterhoekse route-app kun je zelf een route samenstellen. 

Barchem Wandeldorp

Midden in het Achterhoekse coulisselandschap, en tegen de Kale Berg en de Lochemse Berg aan, is Barchem met recht een wandeldorp. Neem deel aan georganiseerde wandelingen, of wandel op eigen gelegenheid. Wees welkom in Barchem (‘huis nabij de berg’), om te genieten van de mooie omgeving en het leuke slag mensen!

Georganiseerde wandelingen

Barchemse 4Daagse, vier dagen wandelen over afstanden van 20, 30, 40 of 50 kilometer in een prachtige omgeving. In een gezellige Achterhoekse sfeer genieten van natuur en cultuur. De Barchemse 4Daagse is één van de weinige Nederlandse wandelvierdaagsen waarbij het gaat om de prestatie om vier dagen uit te lopen, én waarbij de wandelaars kunnen kiezen voor een afstand van 50 kilometer. Onder speciale omstandigheden, zoals bij een feestelijk jubileum, eventueel aangevuld met andere (kortere) afstanden. Kleinschalig, met 1300-1400 wandelaars: kwaliteit boven kwantiteit. Steeds rondom het eerste weekend van juli, van donderdag tot en met zondag. barchemse4daagse.nl

Wandel- en Sportvereniging DOS Barchem

Een vereniging met actieve en enthousiaste leden die weten wat wandelsport is en wat de wandelaar wil. WSV DOS Barchem organiseert jaarlijks een aantal wandeltochten zoals de Avond4daagse in juni, de Landgoederentocht in september en de Winterserie van november t/m maart. Wandelaars uit heel Nederland weten Barchem te vinden. wsvdosbarchem.nl