Boven Slingeroute Winterswijk-Doetinchem

Winterswijk

Doetinchem

Aalten

51.74 Km 02:52 uur Fietsroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

De Boven Slingeroute gaat van Winterswijk, via Aalten naar Doetinchem

Volg de witte bordjes met Boven Slingeroute erop bij de knooppunten, tussen deze bordjes volg je de knooppuntenbordjes.

Winterswijk

Wie Winterswijk bezoekt, vindt er de charme van een Nederlandse plaats: een gezellig markplein met terrasjes en een uitgebreid winkelaanbod. Cultuurhistorisch waardevolle natuurgebieden als oeroude steengroeven en kronkelende beekjes, karakteristieke landgoederen, graanspiekers en molens maken het gebied afwisselend. Rustige zandweggetjes lopen langs bezienswaardigheden en terrasjes.

Aalten

Middenin een heuvelachtig gebied, in de volksmond “De zeven heuvelen” genoemd, ligt Aalten – een plaats met een rijke geschiedenis. Daarvan getuigen tegenwoordig nog de St. Helenakerk met haar zeldzame schilderijen, de kronkelweggetjes “gängeskes”, de synagoge en de Aaltense Musea. De rivier Boven-Slinge doorkruist Aalten en loopt naar Bredevoort, dat sinds 1993 bekend staat als boekenstad.

Doetinchem

Doetinchem kijkt terug op een lange en rijke geschiedenis: al in de negende eeuw vestigden mensen zich hier – en niet zonder reden. De omgeving van Doetinchem is groen en rijk aan bossen en waterpartijen; uitstekend geschikt voor grenzeloze actieve tochten aan de wal en in het water. Ook een uitstapje naar het stadscentrum is de moeite waard: rondom het Simonsplein is alles te vinden, wat men van een gezellige kleine stad verwacht – van winkelplezier en goede restaurants tot zonnige terrasjes.

Lees meer
Cultuur
Natuur

TOP Berenschot

Wooldseweg 74

TOP Het Noorden

Lichtenvoordsestraatweg 44

TOP 't Onland

Rekhemseweg 175

TOP Vreehorst

Vreehorstweg 43
30
21
36
18
13
14
40
15
16
19
48
69
43
65
44
46
47
45
17
12
13
18
19
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route