Bronckhorster landleven

Hummelo

Toldijk

Hengelo

Download GPX-bestand
33.60 Km 02:16 uur Fietsroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Deze bijzondere fietsroute voert je langs een eeuwenoude handelsroute binnen de gemeente Bronckhorst. Verder is de route omringt door bossen, weilanden en akkers. 

Startpunt Camping Jena

Camping Jena is gelegen aan de rand van de bossen van landgoed Enghuizen in Hummelo. De groene camping is een ideaal startpunt voor verschillende wandel- en fietsroutes en daarom geschikt voor de wandel- en fietsliefhebber. Doordat de route ook op fietsafstand van Doetinchem ligt is deze ook makkelijk bereikbaar.

De Hessenweg

Handelsroute De Hessenweg werd in de zeventiende en achttiende eeuw veel gebruikt door trekarbeiders op zoek naar inkomsten. De Hessenweg loopt langs richting Hummelo langs herberg Het Roode Hert, dat een prachtige authentieke gelagkamer heeft. Het is zeker de moeite waard om deze te bezichtigen, een drankje te drinken en alle historie hiervan te ontdekken.

Toldijk

In de gemeente Bronckhorst ligt het dorp Toldijk. Vroeger konden handelslieden die deze weg volgden in deze omgeving rust vinden en aan hun dagelijkse behoeften voldoen. Ze hadden hier cafés, een bakker, een kleermaker, enz.

Hengelo Gelderland - Keijenborg

Hengelo (Gld) is het centrum van de gemeente Bronckhorst en staat van oudsher bekend om de paardenmarkten, -keuringen en motorevenementen. De directe omgeving leent zich uitstekend om mooie wandelingen en fietstochten te maken. Niet ver van Hengelo ligt het dorpje Keijenborg. Dit dorp behoorde voor de gemeentelijke herindeling in 2005 tot de gemeente Hengelo.

Lees meer
Cultuur
Natuur
Gemarkeerd

Camping Jena

Rozegaarderweg 7, 6999 DW
Hummelo, Nederland

Camping De Graafschap

Loenhorsterweg 7C, 6999 DT
Hummelo, Nederland
33
60
32
06
28
59
58
98
99
25
31
53
54
26
27
21
34
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route