TOP Hengelo

Bleekstraat 3, 7255 XZ Hengelo | Toon op kaart

Toeristische routes tussen de coulissen.


Achterhoek

De streek ten oosten van de rivier de IJssel is algemeen bekend als de Achterhoek: een streek met bossen, landgoederen, kastelen, kleine rivieren en pittoreske dorpjes. De bevolking woont in lieflijke dorpen of in fraaie historische stadjes. Het kleinschalige en vriendelijke karakter maken de streek een ideale plek om op verhaal te komen. En het prachtige coulissenlandschap leent zich perfect om lekker te gaan fietsen of wandelen. Niet voor niets is de Achterhoek uitgeroepen tot beste fietsgebied van Nederland!

Gemeente Bronckhorst

Bronckhorst is een verrassende plattelandsgemeente. Het omvat het noordwestelijk deel van de Achterhoek waarbij de IJssel de westgrens vormt. De gemeente Bronckhorst is rijk bedeeld met natuurschoon: bossen, uitgestrekte weilanden en water wisselen elkaar af. De gemeente is bekend om de vele prachtige kastelen en Bronkhorst, het kleinste stadje van Nederland. De kernen Hengelo, Hummelo en Keppel, Steenderen, Vorden en Zelhem bieden de inwoners en gasten een veelzijdig aanbod. Het toeristisch routeaanbod leidt u langs akkers en bossen, kastelen en landgoederen en door dorpen en buurtschappen.

Hengelo (Gld.)

Hengelo (Gld.) staat in de wijde omtrek bekend om zijn PK’s. Enerzijds om de PK’s van paarden tijdens de jaarlijkse paardenmarkt of een van de andere paardenactiviteiten. Anderzijds om de PK’s van de racemotoren op het stratencircuit de Varsselring. De toeristische routes rondom Hengelo voeren u langs het Hengelse Zand en de buurtschappen Bekveld, Varssel en Veldhoek.

Wandelnetwerk

Deze TOP is startpunt 88 van het wandelnetwerk. Met de wandelkaart (verkrijgbaar bij de bij de Achterhoekse VVV’s, Toeristische Informatiepunten en het toeristische bedrijfsleven) of via de wandelplanner op achterhoek.nl/wandelen kun je zelf een route samenstellen. Ook kun je hier starten met onderstaande themaroutes.

Fietsroutes

Wandelroutes