Dagwandeling Oude IJsselvallei

Laag Keppel

Doesburg

21.92 Km 04:23 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

De route Dagwandeling Oude IJsselvallei neemt je mee langs de Oude IJssel, dwars door Hanzestad Doesburg en door de buitengebieden van Drempt, Hoog-Keppel, Hummelo en Laag-Keppel. Volg de geel-rode markeringen.

Startpunt route: TOP Laag-Keppel

Je loopt langs het water richting Doesburg. De mosterdstad heeft tal van bezienswaardigheden waaronder de middeleeuwse panden en straatjes, diverse musea en monumenten en de oudste horecagelegenheid van Nederland.

Vervolgens loop je langs een zijtak van de IJssel, het Zwarte Schaar. Je loopt daarna via mooie weggetjes en tussen weilanden en boerderijen. Je komt bij het natuugebied Hekebroek. In het natuurgebied bestaat de bodem vooral uit rivierklei waardoor er andere bomen en planten kunnen groeien. Dit geeft een uniek aanblik en zeker de moeite waard om te bekijken.

Je loopt langs Hummelo naar het Sterrenbos, dit bos is een prachtig stukje unieke natuur op de route. Daarna loop je een stukje langs de Oude IJssel, je ziet aan de overkant het mooie kasteel Keppel. Via de brug kom je weer bij het startpunt uit.

 

Lees meer

TOP Laag Keppel

Dorpsstraat 30

SP74 't Heekenbroek

Tellingstraat 7

Stadshotel Doesburg

Contre Escarpe 32
SP87
Q30
Q80
Y52
Z35
Z91
Z34
Y73
W11
W11
W42
P64
W43
P12
P22
W44
P18
P38
P34
P88
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route