Dagwandeling Oude IJsselvallei

Laag Keppel, & Doesburg
21.92 Km 04:23 uur Wandelroute

Op pad

Kies hieronder jouw startpunt:

Beschrijving

De route Dagwandeling Oude IJsselvallei neemt je mee langs de Oude IJssel, dwars door Hanzestad Doesburg en door de buitengebieden van Drempt, Hoog-Keppel, Hummelo en Laag-Keppel. Volg de geel-rode markeringen.

Startpunt route: TOP Laag-Keppel

Je loopt langs het water richting Doesburg. De mosterdstad heeft tal van bezienswaardigheden waaronder de middeleeuwse panden en straatjes, diverse musea en monumenten en de oudste horecagelegenheid van Nederland.

Vervolgens loop je langs een zijtak van de IJssel, het Zwarte Schaar. Je loopt daarna via mooie weggetjes en tussen weilanden en boerderijen. Je komt bij het natuugebied Hekebroek. In het natuurgebied bestaat de bodem vooral uit rivierklei waardoor er andere bomen en planten kunnen groeien. Dit geeft een uniek aanblik en zeker de moeite waard om te bekijken.

Je loopt langs Hummelo naar het Sterrenbos, dit bos is een prachtig stukje unieke natuur op de route. Daarna loop je een stukje langs de Oude IJssel, je ziet aan de overkant het mooie kasteel Keppel. Via de brug kom je weer bij het startpunt uit.

 

Startpunten

TOP Laag Keppel
Dorpsstraat 30
Laag-Keppel
SP74 't Heekenbroek
Tellingstraat 7
Drempt
Stadshotel Doesburg
Contre Escarpe 32
Doesburg

Deel deze route