Dagwandeling Oude IJsselvallei

Laag Keppel

Doesburg

21.92 Km 04:23 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

De route Dagwandeling Oude IJsselvallei neemt je mee langs de Oude IJssel, dwars door Hanzestad Doesburg en door de buitengebieden van Drempt, Hoog-Keppel, Hummelo en Laag-Keppel.

Startpunt route: TOP Laag-Keppel

Je wandelt de brug over Laag-Keppel binnen om aan de andere kant van het dorp rechtsaf te slaan om een stukje langs de Oude IJssel te lopen. Je ziet aan de overkant van de Oude IJssel het mooie Kasteel Keppel. Vervolgens loop je een stuk over het landgoed Keppel. Het prachtige sterrenbos is een prachtig stukje unieke natuur op de route. 
Als je het sterrenbos achter je hebt gelaten wandel je langs Hummelo in de richting van natuurgebied Hekenbroek. In het natuurgebied bestaat de bodem vooral uit rivierklei waardoor er andere bomen en planten kunnen groeien. Dit geeft een uniek aanblik en zeker de moeite waard om te bekijken. 

Via mooie weggetjes wandel je tussen de weilanden en boerderijen in de richting van een zijtak van de IJssel Het Zwarte Schaar. Je wandelt een stukje met de rivier mee tot aan Hanzestad Doesburg. De mosterdstad heeft tal van bezienswaardigheden waaronder de middeleeuwse panden en straatjes, diverse musea en monumenten en de oudste horecagelegenheid van Nederland.
Na Doesburg steek je de Oude IJssel over een wandel je langs het water terug in de richting van de TOP Laag-Keppel.

Lees meer

TOP Laag Keppel

Dorpsstraat 30

SP74 't Heekenbroek

Tellingstraat 7
Q30
Q80
Y52
Z35
Z91
Z34
Y73
W11
W11
W42
P64
W43
P12
P22
W44
P18
P38
P34
P88
SP87
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route