Lalique Museum

Gasthuisstraat 1, 6981 CP Doesburg | Tel: +31313471410 | Toon op kaart

Het Lalique Museum, in de historische Hanzestad Doesburg, is gevestigd in twee sfeervolle rijksmonumenten. Het museum beschikt over een museumcafé met bloemrijke stadstuin en een museumshop. Gratis parkeerplaatsen en een bushalte bevinden zich op loopafstand. 

René Lalique (1860-1945) wordt de Da Vinci van de juwelen- en glaskunst genoemd. De werken uit de Art Nouveau en Art Deco periode zijn vervuld van symboliek en 'geheime' details.

De vaste tentoonstelling van het museum is geheel gewijd aan het werk van juwelenontwerper en glaskunstenaar René Lalique. Men vindt er letterlijk schitterende werken van deze 'meester van de Franse Art Nouveau en Art Deco'. Aan de hand van de objecten geeft de collectie een beeld van het clientèle van de kunstenaar.

Rond 1900 wordt de jonge kunstenaar René Lalique (1860-1945) internationaal gezien als dé ontwerper van het moderne sieraad. De groten der aarde, actrices en operadiva's pronken met zijn sieraden die niet imponeren door het gebruik van goud en diamanten, maar door de creatieve vormentaal en het gebruik van nieuwe materialen als vensteremaille en halfedelstenen.

Website E-mail Telefoon