De poort van Lochem

Lochem

10.09 Km 02:01 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

"De Poort van Lochem is een wandeling door het unieke coulisselandschap rond 
de Lochemse Berg en de prachtige Berkelvallei. De wandeling begint bij het station Lochem waar een ruime parkeerplaats is en een onbemande fietsenstalling.

Deze wandelroute is te koop bij VVV Lochem en te volgen via de poort van Lochem bordjes.

Lochem

Als je Lochem binnenkomt, vallen twee dingen op: de spontane begroetingen van de ‘locals’ en de prachtige historische straatnamen als ’t Ei, de Bierstraat of de Brouwhuissteeg. De stadsrechten dateren al sinds 1233 maar nog steeds heerst er de gemoedelijke sfeer van een dorp. 

Berkel

In Billerbeck (Duitsland) ontspringt rivier de Berkel en stroomt door de Achterhoek om in Zutphen uit te monden in de IJssel. De Berkel, met een totale lengte van 115 km, fungeerde jarenlang als handelsroute vanuit  Zutphen naar het Duitse achterland.  De meanderende rivier is uitnodigend voor flora en fauna maar ook voor de wandelaar en fietser. Op vele plekken is het mogelijk om te voet of op de fiets langs de oevers te gaan en te genieten van de rust van het kabbelende water. Ook op het water zijn er tal van mogelijkheden: kanoën, suppen, vaartocht met de Berkelzomp of een frisse duik! 

Kasteel de Cloese

Het oorspronkelijke kasteel is in 1886 verbouwd in neorenaissance stijl. Een tijdlang is kasteel de Cloese in gebruik geweest als politieopleidingsschool. 

Lochemse Berg

Tussen Barchem en Lochem ligt de Lochemse Berg (hoogste punt 49 meter). Een prachtige plek om even de benen te strekken met mooie uitzichtpunten. Midden op de berg staat de Belvédère, vroeger was dit een uitkijktoren maar inmiddels zijn de bomen hoger dan de toren.

Villapark Berkeloord

Berkeloord is een fraaie villawijk van ruim 100 jaar oud en is aangewezen als beschermd stadsgezicht."

Lees meer
Natuur

SP13 Erve Harkink

Zwiepseweg 138

SP18 Landgoed Ampsen

Laan Ampsen
M51
W90
W89
W91
M53
M87
O80
O89
O80
M87
M53
M76
M86
M45
M54
M57
M61
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route