Eibergse Veldroute

Rekken

Eibergen

18.33 Km 03:40 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Zin in een flinke wandeling door een afwisselend landschap? Dan is deze route van 18 kilometer zeker een aanrader. Je verkent het grensgebied tussen Nederland en Duitsland en loopt zelfs een heel stuk parallel aan de grens. Eén stap opzij en je staat in Duitsland! Geniet tijdens je wandeling van het Achterhoekse coulisselandschap: mooie vergezichten die worden onderbroken door houtwallen. Volg de gele voetstapjes.

Rekken

Dit dorp in de gemeente Berkelland ligt op een steenworp afstand van de Duitse grens. De Berkel stroomt dwars door het dorp. Belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Piepermolen en de eeuwenoude boerderij Erve Gelink.

Eibergen

Het dorp Eibergen ligt aan de rivier de Berkel. De grootste bezienswaardigheid van het dorp is de Mallumse Molen. De molen met schutsluis en gerestaureerd Muldershuis herinnert aan de vroegere Berkelschipperij.

Piepermolen

Deze beltmolen is gebouwd in 1796. De molen heeft vele eigenaren gehad en dankt zijn naam aan de laatste eigenaar, Pieper. Tegenwoordig is de molen eigendom van de Stichting Eibergse Molens. Op zaterdagmiddag kun je de molen bezichtigen.

Rivier de Berkel

De rivier de Berkel ontspringt in Duitsland in Billerbeck. Via Eibergen, Borculo, Lochem en Almen mondt de rivier bij Zutphen uit in de IJssel. Laat je eens meevoeren over de Berkel met een van de berkelzompen.

Kruidenhof te Mallum

In deze tuin van 7500 m² groot vind je een moerasgebied, akkers met bloemen en inheemse landbouwgewassen, een rotstuin, perken met keukenkruiden, verfplanten en geneeskrachtige kruiden. Vanaf het pad dat om de tuin heen loopt heb je ook mooi zicht op de Berkel.

Lees meer
Natuur

TOP Rotering-Oldenkotte

Oldenkotseweg 11

SP38 Rekken

Lindevoort
K77
K62
K50
K47
K44
K75
K63
K26
K37
K17
K28
K53
K74
K80
K57
K14
K30
K58
K27
K38
K31
K73
K70
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route