Rekken

, 7157 Rekken | Toon op kaart

Rekken

Kom je in Rekken, dan ben je bijna bij de Duitse grens. Bij dit kleine dorp stroomt het riviertje de Berkel Nederland binnen. Rekken kent vele wandel- en fietsroutes door het landelijke buitengebied met mooie boerderijen. 

De Piepermolen

De Piepermolen staat in Rekkenzeweg 87. Het is een Beltmolen van het Bovenkruiertype en gebouwd in 1796. Hij heeft vele eigenaren gehad. De laatste was Pieper, waaraan de molen zijn naam dankt, Zijn vader kwam uit Pruisen en werkte als werknemer, maar kocht in 1907 de molen. De molen is nu in handen van de Stichting Eibergse Molens en geopend op zaterdagmiddag van 14.00 - 17.00 uur. In de zomer kun je elke twee jaar genieten van een prachtig kleurrijk dahliaveld, het andere jaar groeit er rogge en is er oogstfeest. Tegenover de Piepermolen vind je dorpscafé Kerkemeijer en het winkeltje Kerkemeijer, een winkeltje uit 1910 waar je je even terug in de tijd waant en die op zaterdagmiddag geopend is. 

Pontje 

In het buitengebied van Rekken lopen verschillende wandelroutes via het pontje. Op eigen kracht steek je dit trekpontje over terwijl je geniet van het landelijke landschap.  

Erve Gelink 

De boerderij, die sinds eeuwen bekend staat als ‘Erve ­Gelink’ is gelegen te midden van andere boerderijen in Rekken. Tijdens renovaties is er naar gestreefd de originele bouw zoveel mogelijk intact te laten. Ook de kleuren van de plafonds, gedragen door zware eiken balken, zijn authentiek Hier is ook, sinds 1997, de smederij van Tim Vos gevestigd. Een vakman, die uitzonderlijk kunst- en siersmeedwerken maakt en die het bekijken waard zijn.