Rekken

, 7157 Rekken | Toon op kaart

Rekken

Vanaf Rekken is een bypass gerealiseerd door een oude tak van de Berkel te verbinden met de Ramsbeek. Deze is nu voorzien van vistrappen en extra meanders en sluit ter hoogte van de Mallumsche Molen weer aan op de Berkel. Daarmee kan vis drie stuwen passeren. 

De Piepermolen

De Piepermolen staat in Rekken aan de doorgaande weg. Het is een Beltmolen van het Bovenkruiertype en gebouwd in 1796. Hij heeft vele eigenaren gehad. De laatste was Pieper, waaraan de molen zijn naam dankt, Zijn vader kwam uit Pruisen en werkte als werknemer, maar kocht in 1907 de molen. De molen is nu in handen van de Stichting Eibergse Molens en geopend op zaterdagmiddag van 14.00 - 17.00 uur. Tegenover de Piepermolen treft u café Kerkemeijer uit 1890 aan. Hierbij is een oud winkeltje uit 1910 gevestigd. Vroeger een grutterswinkel, nu weer in oude stijl ingericht. 

Erve Gelink

De boerderij, die sinds eeuwen bekend staat als ‘Erve ­Gelink’ is gelegen te midden van andere boerderijen in Rekken. Tijdens renovaties is er naar gestreefd de originele bouw zoveel mogelijk intact te laten. Ook de kleuren van de plafonds, gedragen door zware eiken balken, zijn authentiek Hier is ook, sinds 1997, de smederij van Tim Vos gevestigd. Een vakman, die uitzonderlijk kunst- en siersmeedwerken maakt en die het bekijken waard zijn. 

E-mail