Erve Kots wandeling

& Lievelde
6.68 Km 01:20 uur Wandelroute

Op pad

Kies hieronder jouw startpunt:

Beschrijving

Deze mooie wandelroute van 7 kilometer start bij TOP Erve Kots. Je wandelt over rustige wegen en paden in het prachtige buitengebied van Lievelde. Kom tot rust tussen de weilanden, geniet van de afwisseling in het coulisselandschap en van de cultuurhistorie die je onderweg tegenkomt. Trakteer jezelf na afloop van je wandeling op een lekkere pannenkoek bij Erve Kots! Volg de zwarte voetstapjes.

1. Erve Kots Herberg en Museum

Eeuwenlang stond hier een boerenherberg die onderdak bood aan vele reizigers. Tijdens de Tachtigjarige Oorlog was dit het belangrijkste punt van de insluitingslinie van het Staatse leger. Het was de plek waar Prins Frederik Hendrik verbleef. Nu is er een openluchtmuseum en pannenkoekboerderij gevestigd.

2. Brouwhoes Bier Experience

Op een interactieve en educatieve manier kom je meer te weten over bierbrouwen. Na afloop van de Experience kun je de bieren natuurlijk proeven aan de bar. Maar op deze historische plek draait niet alles om bier, je ontdekt ook meer over de gebeurtenissen tijdens de Tachtigjarige Oorlog.

3. Kaasboerderij Weenink

Op deze kaasboerderij worden op ambachtelijke manier boerenkazen gemaakt. In de bijbehorende landwinkel koop je niet alleen de eigen kaas, maar ook andere streekproducten. Er is een groot terras en er zijn speeltoestellen voor de kinderen. Daarnaast kun je meedoen aan verschillende activiteiten, zoals boerengolf, een workshop kaasmaken of handboogschieten.

4. Lievelde

Uit archeologische vondsten blijkt dat de omgeving van Lievelde al in de zevende eeuw werd bewoond. Tijdens de Tachtigjarige Oorlog had het leger van Prins Frederik Hendrik hier zijn hoofdkwartier. Vandaag de dag is Lievelde een gezellig kerkdorp.

5. Uitzichtpunt Engelse Schans

Tussen Lievelde en Vragender ligt aan de Schansweg het verdedigingswerk ‘de Engelse Schans’, een overblijfsel van de insluitingslinie rondom Groenlo. Midden in de Tachtigjarige Oorlog, in de zomer van 1627, legden de Staatse troepen van Frederik Hendrik dit verdedigingswerk aan. Vanaf de uitkijktoren heb je een geweldig zicht op de gereconstrueerde Engelse Schans.

Startpunten

TOP Erve Kots
Eimersweg 4
Lievelde
SP29 Old Ikink
De Stegge 19
Lievelde

Deel deze route