Erve Kots Herberg en Museum

Eimersweg 4, 7137 HG Lievelde | Tel: +31544371691 | Toon op kaart

Achterhoekse gastvrijheid verpakt in een gastvrije, sfeervolle ambiance. Dat is Erve Kots. Velen zullen het wellicht kennen van het openluchtmuseum, maar Erve Kots is nog veel meer dan dat. Een plek waar men kan genieten  van een lekkere kop koffie met traditionele pillewegge of een stevige pannekoek in de Herberg. Maar waar binnenshuis ook het restaurant Hoofdkwartier van de Prins zich bevindt, met overheerlijke gerechten uit de Josper houtskooloven en wat te denken van de Bier Experience in het Brouwhoes? Of overnachten in een van de luxe kamers van het Logement. Voorzien van alle moderne gemakken, maar gebouwd in oude stijl. Op steenworp afstand van Lievelde, vindt u deze unieke locatie waar het heden en verleden samenvallen. Het is een plek waar jong en oud het boerenleven in de Achterhoek ervaren, En dat allemaal op de plek waar de legers van stadhouder Frederik Hendrik tijdens het beleg van Groenlo in 1627 hun hoofdkwartier hadden opgeslagen.

Ga terug in de tijd bij het openluchtmuseum

In het openluchtmuseum Erve Kots ontdekt u hoe de Achterhoekse boer vroeger woonde en werkte. In een decor van historische boerderijen, een rosoliemolen, een houtzagerij en een grote collectie oude gebruiksvoorwerpen ziet en voelt u vervlogen tijden opnieuw tot leven komen.

Of ga op ontdekkingsreis bij de Bier Experience

De Bier Experience in bierbrouwerij Brouwhoes is allesbehalve een "gewoon museum". Het is een unieke beleving voor jong en oud. Op interactieve manier ontdekt u hier hoe bier op ambachtelijke wijze gebrouwen wordt en leert u meer over de unieke geschiedenis van de bieren. Bewonder de ketels, zie hoe het bier gist, daag elkaar uit bij het laserschieten en geniet daarna van een glas Bokse Bier of Frederik Hendrik, een bijzonder speciaal pilsener. 
Sluit de dag af met een heerlijk Achterhoeks diner.

Heeft u uw ogen uitgekeken bij het openluchtmuseum en de Bier Experience? Kom dan genieten van een heerlijk diner met gerechten uit de Josper houtskooloven bij het Hoofdkwartier van de Prins. Ook een stevige pannenkoek of grillgerechten bij de Herberg behoort tot de mogelijkheden. Een perfecte afsluiter van de dag!

Nog een nachtje langer blijven?

Dat kan! In de luxe kamers van het Logement kijkt u uit over het prachtige Achterhoekse coulisselandschap. Kom helemaal tot rust en geniet van een heerlijke, ontspannen overnachting. Ontbijt is inbegrepen. 

Wilt u een feestje of receptie geven? 

Ook daarvoor kunt u bij Erve Kots terecht. Wist u dat Erve Kots een officiële trouwlocatie is?  Dus voor uw bruiloft en trouwfeest bent u hier zeker aan het juiste adres. 

Website E-mail Telefoon