Gravelbikepacktour XL - 343 km

Winterswijk, Zeddam, & 's Heerenberg
340.90 Km 18:56 uur Gravelbike

Op pad

Kies hieronder jouw startpunt:

Beschrijving

Na de eerdere varianten van 206 en 243 km is er nu ook de XL-variant van de gravelbikepacktour door de Achterhoek. Deze route is gebaseerd op de 243 km variant, maar heeft nu twee extra lussen. Aan de noordkant neemt de route je mee naar de omgeving van Gorssel, waaronder de Gorsselse Heide, waar heerlijke zandpaden en gravelstroken liggen. Aan de zuidkant is een extra lus toegevoegd die naar het glooiende en buitenlands ogende Montferland. Ook pak je hier aardig wat hoogtemeters, wanneer je de Duitse Eltenberg beklimt! 

Startlocatie 

NS-station in Winterswijk, Stationsstraat 34 Winterswijk. Hier zijn ook parkeerplaatsen aanwezig.

Deze route bestaat uit twee GPX bestanden.
Download hier deel 1.
Download hier deel 2.

Tijdsduur

Om optimaal te kunnen genieten van de Achterhoek is het aan te raden drie dagen uit te trekken voor dit gravel avontuur. Na 96 km fietsen kun je overnachten bij Boetiekhotel BonAparte en voor de tweede overnachting kun je na 125 km fietsen terecht bij Markant Outdoor (tenten) en bij hotel Carpe Diem. De laatste etappe is dan nog 124 km. 

Bewegwijzering

Je rijdt de route op GPX. Ligt je overnachtingslocatie iets verder weg van de route? Navigeer dan verder op de adresgegevens van de accommodatie en keer de volgende dag terug op de hoofdroute, zodat je je gravelride kunt hervatten.

Overnachten 

Of je nu in een luxe hotel wil verblijven, in een safaritent wil slapen of toch graag je eigen tentje meeneemt bepaal je natuurlijk zelf. Locaties die diverse fietsservices aanbieden en vaker gravelbikers ontvangen vind je hier. 

Niveau 

Het is aan te raden de route te rijden met een minimale banddikte van 35 mm. Daarnaast zijn een goede basisconditie en enige ervaring met het langdurig rijden over onverharde wegen aan te bevelen. Hou er wel rekening mee dat de overnachtingslocaties soms wat verder van de route af liggen, wat je iets meer rijtijd kost.