Groot Heurneroute

Rekken

Eibergen

12.80 Km 02:30 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Zoek de grens op! Deze wandelroute rond Oldenkotte en Rekken slingert namelijk via de Duitse grens over oude smokkelpaden, langs en over de Berkel. Vroeger werd hier veel gesmokkeld en moest je uitkijken voor douanebeambten. Nu is dat gelukkig niet meer nodig. Maar het is nog steeds aan te raden om goed om je heen te kijken: het is hier namelijk ontzettend mooi! Volg de blauwe voetstapjes.

Rekken

Dit dorpje in de gemeente Berkelland ligt op een steenworp afstand van de Duitse grens. De Berkel stroomt dwars door het dorp. Bezoek op zaterdag middag de Piepermolen of stap terug in de tijd in het winkeltje van Kerkemeijer. Ook mooi: de Zandvang waar de natuur de ruimte heeft gekregen en je een schapenherder kunt tegenkomen. 

Rivier de Berkel

De rivier de Berkel ontspringt in Duitsland in Billerbeck en stroomt bij Rekken Nederland binnen. Via Eibergen, Borculo, Lochem en Almen mondt de rivier bij Zutphen uit in de IJssel. Laat je eens meevoeren over de Berkel met een van de berkelzompen in Eibergen en Borculo, ga kanoën of suppen.

Piepermolen

Deze beltmolen is gebouwd in 1796. De molen heeft vele eigenaren gehad en dankt zijn naam aan de laatste eigenaar, Pieper. Tegenwoordig is de molen eigendom van de Stichting Eibergse Molens. Op zaterdagmiddag kun je de molen bezichtigen.

Camping Den Borg

Deze gezellige familiecamping ligt op de grens van de Achterhoek en Twente, en slechts op een kilometer van de Duitse grens. Er is onder andere een verwarmd zwembad en een campingwinkel. In het hoogseizoen worden er leuke activiteiten georganiseerd.

Lees meer
Natuur

TOP Rotering-Oldenkotte

Oldenkotseweg 11

SP38 Rekken

Lindevoort
K70
K73
K31
K38
K27
K36
K24
K35
K16
K28
K17
K37
K26
K63
K75
K44
K44
K45
K46
K47
K50
K62
K77
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route