Harreveldwandeling

Harreveld

Heelweg

4.38 Km 00:53 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Met deze relatief korte wandeling (4 kilometer) kom je toch op de mooiste plekjes in en om het dorp Harreveld. Vanaf de Radstake wandel je over mooie paden door het groene buitengebied naar dit gezellige kerkdorp. Vervolgens loop je via een andere route weer terug naar je startpunt. Je doet onder andere natuurgebied De Vennebulten aan. Vanaf de uitkijktoren heb je een geweldig uitzicht over de omgeving. Zeker even naar boven klimmen dus! Volg de gele voetstapjes.

Harreveld

Dit kerkdorp ligt in de gemeente Oost Gelre. In het centrum van het dorp vind je de Sint-Agathakerk uit 1867. Iets buiten het dorp, langs de N18, staat beltkorenmodel Hermien. Het dorp heeft een rijk verenigingsleven.

Heelweg

Heelweg is een buurtschap ten noorden van Varsseveld. Het bestaat uit veel boerderijen en twee woonkernen, Heelweg Oost en Heelweg West. De landerijen worden onderbroken door prachtige houtwallen en watergangen. Naast verharde wegen wordt het gebied ook doorkruist door fietspaden en zandpaden.

De Vennebulten

In de voorlaatste ijstijd ontstonden hier stuifduinen. Deze duinen werden lange tijd begraasd door schapen. Maar toen de schaapherder overleed, maakte de heide al snel plaats voor naaldbos. Nu is op veel plekken bos gekapt, lopen er weer schapen en herstelt de heide zich.

De Radstake

Op zeer oude landkaarten wordt de Radstake al vermeld. De Radstake had meerdere functies: herberg, uitspanning, café en gerechtsgebouw. Rovers werden hier berecht en als straf boven op een wiel of rad gelegd. Tegenwoordig is het een van de grootste uitgaansgelegenheden in de Achterhoek.

Lichtenvoorde

Lichtenvoorde staat bekend om zijn evenementen en gastvrijheid. In het centrum vind je aaneengesloten terrassen, barretjes en eetgelegenheden. Ook kun je niet om de 20.000 kilo zware zwerfkei heen met het gemeentewapen. Een aanrader is het grote hertenkamp met volop wandelmogelijkheden.

Lees meer
Natuur

TOP De Radstake

Twente-Route 8

SP31 Harreveld

Kerkstraat
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route