IJsselroute Doesburg-Zutphen

Bronkhorst, Zutphen, & Doesburg
35.16 Km 01:57 uur Fietsroute

Op pad

Kies hieronder jouw startpunt:

Beschrijving

De IJsselroute gaat van Doesburg via Bronkhorst naar Zutphen.

Volg de witte bordjes met IJsselroute erop bij de knooppunten, tussen deze bordjes volg je de knooppuntenbordjes.

Doesburg

Doesburg, een van de zeven Hanzesteden aan de oever van de IJssel, verbindt de drie regio’s Achterhoek, Liemers en de Veluwe met elkaar. Wie slentert door het historische centrum van Doesburg, dompelt zich helemaal onder in de geschiedenis van het machtige Hanzeverbond. Zorgvuldig gerestaureerde huizen onder monumentenzorg, kronkelende straatjes met kinderkopjes, mooie winkels en restaurants rijgen zich hier aaneen.

Bronkhorst

In Bronkhorst wonen maar 160 mensen – in de kleinste stad van Nederland gaat het er idyllisch aan toe. Wie hiernaartoe komt, waant zich in een middeleeuws dorp, want het stadje is niet groter geworden dan zijn historische centrum. De kleine ambachtsbedrijven en het Charles Dickens Museum zijn een echte bezienswaardigheid. Ingebed in het unieke IJssellandschap met zijn talrijke meren, oeverwallen en dijken is Bronkhorst een speciale tip voor een kleine tijdreis.

Zutphen

Zutphen is de bestemming van de route. Gewoonweg genieten in de voormalige Hanzestad Zutphen, een bijzondere mix tussen oud en nieuw. Kerktorens, versterkte stadsmuren en schitt erende koopmanshuizen, afgewisseld met zonovergoten terrasjes en uitgelezen restaurants. Tijdens een wandelingetje door het oude centrum duiken er onverwachts steeds opnieuw schilderachtige pleinen op.

 

Startpunten

TOP Bronkhorst
Onderstraat 9
Bronkhorst
TOP Zutphen
Houtwal 3
Zutphen

Deel deze route