IJsselroute Zutphen-Doesburg

Bronkhorst

Zutphen

Doesburg

35.16 Km 01:57 uur Fietsroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

De IJsselroute gaat van Zutphen via Bronkhorst naar Doesburg.

Zutphen

Zutphen is de bestemming van de route. Gewoonweg genieten in de voormalige Hanzestad Zutphen, een bijzondere mix tussen oud en nieuw. Kerktorens, versterkte stadsmuren en schitt erende koopmanshuizen, afgewisseld met zonovergoten terrasjes en uitgelezen restaurants. Tijdens een wandelingetje door het oude centrum duiken er onverwachts steeds opnieuw schilderachtige pleinen op.

Bronkhorst

In Bronkhorst wonen maar 160 mensen – in de kleinste stad van Nederland gaat het er idyllisch aan toe. Wie hiernaartoe komt, waant zich in een middeleeuws dorp, want het stadje is niet groter geworden dan zijn historische centrum. De kleine ambachtsbedrijven en het Charles Dickens Museum zijn een echte bezienswaardigheid. Ingebed in het unieke IJssellandschap met zijn talrijke meren, oeverwallen en dijken is Bronkhorst een speciale tip voor een kleine tijdreis.

Doesburg

Doesburg, een van de zeven Hanzesteden aan de oever van de IJssel, verbindt de drie regio’s Achterhoek, Liemers en de Veluwe met elkaar. Wie slentert door het historische centrum van Doesburg, dompelt zich helemaal onder in de geschiedenis van het machtige Hanzeverbond. Zorgvuldig gerestaureerde huizen onder monumentenzorg, kronkelende straatjes met kinderkopjes, mooie winkels en restaurants rijgen zich hier aaneen.

Lees meer

TOP Bronkhorst

Onderstraat 9

TOP Zutphen

Houtwal 3
50
90
91
87
83
78
75
37
36
35
01
52
05
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route