De Kemnaderoute

Braamt, & Vethuizen
12.00 Km 02:24 uur Wandelroute

Op pad

Kies hieronder jouw startpunt:

Beschrijving

De Kemnaderoute is een verrassende route van 12 kilometer. Je doorkruist het buitengebied van Braamt en het buurtschap Vethuizen. Maar weinig mensen zijn bekend met dit fraaie stukje van Montferland. Je loopt over fietspaden, zandwegen en uiteindelijk door weilanden. Wanneer je het Waalse water oversteekt, zie je op afstand Havezate Kemnade, een klein Middeleeuws kasteeltje. De route is gemarkeerd met bordjes met oranje voetstapjes.

Recreatiegebied Stroombroek

Rondom deze recreatieplas zijn Landal Stroombroek en Palestra (sauna en beauty) gebouwd. Ook de kabelwaterskibaan, Markant Outdoorcentrum en het Land van Jan Klaassen (een pretpark voor kinderen tot acht jaar) hebben er een plek gevonden.

Havezate Kemnade

Deze historische buitenplaats is een rijksmonument. Het kasteel wisselde veelvuldig van eigenaar en was onder meer het buitenverblijf van de familie Misset. Onder de toren bevinden zich de keldergewelven, die toegang zouden geven tot een onderaardse gang.

Braamt

Braamt is een klein kerkdorp dat vanouds als buurtschap hoorde bij de parochie Zeddam. Tegenwoordig staat het dorp vooral bekend om de vele recreatiemogelijkheden. Niet alleen recreatiegebied Stroombroek ligt in Braamt, ook Markant Outdoorcentrum, het Charles Dickens Museum en het voetbalmuseum Home of Football zijn er gevestigd.

Rivier de Oude IJssel

De Oude IJssel begint in Duitsland onder de naam Issel en loopt daarna via de gemeenten Oude IJsselstreek, Doetinchem en Bronckhorst naar Doesburg, waar de rivier uitmondt in de IJssel. De Oude IJssel is ontzettend belangrijk geweest voor de ijzerindustrie in deze regio.  

Landal Stroombroek

Op dit vakantiepark aan de voet van de Montferlandse heuvels en recreatiegebied Stroombroek staan 225 comfortabele bungalows. Het park kent goede faciliteiten, waaronder een overdekt zwembad, diverse speeltuinen, bowlingbanen, midgetgolf en een restaurant. Je kunt er ook fietsen huren.

Startpunten

TOP Stroombroek
Landweerswal 2
Braamt
SP36 Braamt
Langestraat 20
Braamt
SP41 Carpe Diem
Langeboomsestraat 5
Vethuizen

Deel deze route