Wandel over boerenerven, dwars door weilanden en overnacht in een karakteristieke B&B

Klompenpaden Berkelland

Deze afwisselende routes in de omgeving van Gelselaar, Ruurlo en Rekken in de Achterhoek brengen je langs verrassend buitengebied en mooie (boeren)erven. Dichtbij deze Klompenpaden liggen bovendien charmante bed&breakfasts waarmee je je wandelplannen prima kunt combineren.    

Dwars door weilanden, over velden en erven

Klompenpaden zijn een initiatief vanStichting Landschapsbeheer Gelderland.Het idee erachter is dat wandelaars volop kunnen genieten van het landelijke buitengebied. De routes van de Klompenpaden gaan dan ook niet over de gebane wandelpaden, maar juist dwars door weilanden, over boerenerven, velden en akkers. Je komt op plekken waar je anders niet kunt komen, ontdekt oude boerderijen en stapt door schilderachtige landschappen. Je beleeft het buitenleven optimaal. Dit maakt de Klompenpaden unieke wandelingen.

Voor de totstandkoming van Klompenpaden is de samenwerking gezocht met grondeigenaren en boeren. Het onderhoud doet een vaste groep vrijwilligers. Vaak zijn dit bewoners langs de Klompenpaden die trots zijn op de plek waar zij wonen en dit moois graag willen delen met anderen.    

Wordt het Ruurlo, Rekken of Gelselaar?

In de gemeente Berkelland kun je kiezen uit maar liefst 3 verschillende Klompenpaden die je bovendien kunt verlengen of verkorten.

Onze tip: maak er een Klompenpad-wandelmeerdaagse van!

Elk Klompenpad in de gemeente Berkelland is uniek, heeft een eigen verhaal en charme. Het buitengebied verrast je steeds opnieuw. Langs de Klompenpaden vind je bovendien meerdere charmante B&B’s. In verbouwde boerderijen, sfeervolle kapschuren of zelfs in een yurt. Maak dus van je Klompenpadwandelplannen een meerdaagse en geniet optimaal van wat het buitenleven je allemaal te bieden heeft!

  • B&B Borgersteeg in Neede (verlengde route van Boereneschpad Gelselaar)
  • B&B de Smale in Geesteren (verlengde route van Boereneschpad Gelselaar)
  • Land van Kempers Geesteren (verlengde route van Boereneschpad Gelselaar)
  • B&B Peterman Geesteren (verlengde route van Boereneschpad Gelselaar)
  • B&B Het Zwarte Huus in Ruurlo 
  • B&B Fleur de Lit in Ruurlo
  • B&B Belle Rose in Ruurlo
  • B&B Het huis van Rood in Rekken 

Iets verder weg: 

Nog meer Klompenpaden in de Achterhoek