Reckense Markepad

Rekken

11.27 Km 02:15 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Wandel via onverharde en oude smokkel paden door het uitgestrekte buitengebied van Rekken en ontdek het coulisselandschap. Steek met het wandelpontje het riviertje de Berkel over en wandel langs de rand van de Nederlands-Duitse grens.

Stevige, waterdichte schoenen zijn zeker aan te raden. Je kunt deze route ook uitbreiden tot 16 kilometer of op een bepaald punt kiezen voor een alternatieve route. Volg de rode klompenpad bordjes. Een routeboekje is te koop bij onder andere Toeristisch Informatiepunt Eibergen en café-restaurant Rotering. 

Rekken

Dit dorp in de gemeente Berkelland ligt op een steenworp afstand van de Duitse grens. De Berkel stroomt dwars door het dorp. Belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Piepermolen en de eeuwenoude boerderij Erve Gelink.

Rivier de Berkel

De rivier de Berkel ontspringt in Duitsland in Billerbeck. Via Eibergen, Borculo, Lochem en Almen mondt de rivier bij Zutphen uit in de IJssel. Laat je eens meevoeren over de Berkel met een van de berkelzompen.

Piepermolen

Deze beltmolen is gebouwd in 1796. De molen heeft vele eigenaren gehad en dankt zijn naam aan de laatste eigenaar, Pieper. Tegenwoordig is de molen eigendom van de Stichting Eibergse Molens. Op zaterdagmiddag kun je de molen bezichtigen.

Camping Den Borg

Deze gezellige familiecamping ligt op de grens van de Achterhoek en Twente, en slechts op een kilometer van de Duitse grens. Er is onder andere een verwarmd zwembad en een campingwinkel. In het hoogseizoen worden er leuke activiteiten georganiseerd.

Eibergen

Het dorp Eibergen ligt aan de rivier de Berkel. De grootste bezienswaardigheid van het dorp is de Mallumse Molen. De molen met schutsluis en gerestaureerd Muldershuis herinnert aan de vroegere Berkelschipperij.

Honden niet toegestaan
Klompenpaden lopen gedeeltelijk over particulier terrein, waar soms vee loopt. Om de dieren niet te verstoren en verspreiding van dierziekten te voorkomen zijn honden niet toegestaan.

Lees meer
Natuur

TOP Rotering-Oldenkotte

Oldenkotseweg 11

SP38 Rekken

Lindevoort
SP48
K77
K62
K82
K87
K90
K85
K61
K56
K63
K75
K44
K59
K26
K37
K49
K45
K46
K47
K50
K77
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route