Lancering/Fietstocht vernieuwde Smokkelroute

Markt 3, 7091 CJ Dinxperlo | Toon op kaart

De Smokkelroute is vernieuwd! Een bewegwijzerde fietsroute door het grensgebied van Voorst, Dinxperlo, Anholt, Megchelen en Gendringen. In dit gebied werd veel gesmokkeld wat veel verhalen en anekdotes op leverde. Deze zijn te beluisteren middels 10 QR-codes langs de route en online na te lezen. Online vind je naast deze verhalen nog meer smeuïge smokkelverhalen. De fietsroute van 49 km, tevens in te korten in lussen van 33 (lus Oude IJsselstreek) of 17 km (lus Dinxperlo), gaat zowel over verharde fietspaden als onverharde wegen.

Lancering met fietstocht
Zondag 26 mei wordt de vernieuwde Smokkelroute feestelijk gelanceerd bij het Grenslandmuseum in Dinxperlo. Na ontvangst en de officiële overhandiging van de brochures aan de burgemeesters van de drie gemeentes, stappen we gezamenlijk op de fiets voor de lus Dinxperlo. Wie dit wenst, kan de lus Oude IJsselstreek eveneens fietsen. Pas onderweg op voor controleurs die de smokkelaars onder u er tussenuit pikken...!

Programma
12.30 inloop met koffie/thee en lekkers
13.00 opening door burgemeester van Aalten Anton Stapelkamp & uitreiken eerste exemplaren aan wethouder John Haverdil van Oude IJsselstreek, burgemeesters Michael Carbanje van Isselburg en Kirstin Erkens van Bocholt
13.20 woord van Achterhoek Toerisme over verloop van de verdere middag
13.30 uiterlijk wegfietsen: burgemeesters fietsen de lus Dinxperlo, wie wil kan aansluitend de lus Oude IJsselstreek fietsen
16.30/17.00 terug indien u de hele route fietst

Aanmelden
Deelname aan deze lancering/fietstocht is gratis. I.v.m. het aantal klaar te zetten drankjes bij de ontvangst, stellen we het op prijs dat u zich aanmeldt via dit formulier.

Meer informatie
Heeft u vragen of wilt u meer informatie, stuur dan een mail via onderstaande groene e-mailbutton.

E-mail
Bekijk alle evenementen in de Achterhoek