Lokaal ommetje Keppel - Doesburg

Drempt

Laag Keppel

Doesburg

Hoog Keppel

25.90 Km 01:43 uur Fietsroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten

De route neemt je mee door het afwisselende coulisselandschap, langs het water van de Oude IJssel en door de bossen. Een prachtige route met diverse bezienswaardigheden onderweg. De route kun je starten bij de TOP in Laag-Keppel. Tijdens de route is er de mogelijkheid om over te stappen op de lokale ommetjes van Zelhem zuid en landleven. LO Keppel – Doesburg is bewegwijzerd met blauwe bordjes.

Je start de route door direct de Oude IJssel over te steken. In Laag-Keppel vind je meerdere galeries die open zijn voor bezichtiging. Ook vind je er de theeschenkerij ‘Thee of ’t Ander’. Aangekomen in Hoog-Keppel vind je het op een terp gebouwde middeleeuwse kerkje omringt door grote, hoge bomen. Aan de andere kant van het dorp vind je verscholen tussen de bomen ‘Huize Ulenpas’. Het oude huis stamt uit 1396.

Als je je route vervolgd beland je in het kerkdorp Drempt met haar mooie laatgotische kerk met haar romaanse toren uit de 12e eeuw. De kerk heeft een fraaie collectie wandtapijten en is vrij toegankelijk. Via Drempt fiets je in de richting van mosterdstad Doesburg welke tot 1649 bij het Hanzeverbond was aangesloten. In Doesburg zijn veel monumenten en oude huizen bewaard gebleven omdat met vroeger geen geld had om de oude huizen af te breken en er nieuwe neer te zetten. Enkele bezienswaardigheden in Doesburg zijn het mosterdmuseum met ambachtscentrum ‘De Gildehof’, VVV Doesburg, de Martinikerk, restaurant De Waag en de oude koopmanshuizen met korfbooggevels.

Je vervolgd de route richting Achter-Drempt. Je vind er Ars Longa waar je antiek, meubels en een prachtige beeldentuin kunt bewonderen. Net voorbij Achter-Drempt vind je wijnboerderij ’t Heekenbroek. Je kunt er proeverijen en rondleidingen krijgen en met mooi weer is het terras geopend. Verderop de route kom je ook langs het Keppelse golfterrein. 

In Keppel zelf vind je Kasteel Keppel. Het kasteel stampt uit 14e eeuw maar werd in 1510 weer verwoest. In 1615 was de herbouw voltooid. Het kasteel is een van de grootste kastelen van de Achterhoek. In de buurt van het kasteel vind je ook de watermolen welke beheerd werd door de heerlijkheid van Keppel. Ondanks dat Laag-Keppel klein is is het zeker de moeite waard om het dorp te bezoeken.

Lees meer
Cultuur
Natuur

TOP Laag Keppel

Dorpsstraat 30
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route