Lokaal ommetje Ruurlo

Ruurlo

22.80 Km 01:32 uur Fietsroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten

Dit lokale ommetje neemt je mee door het prachtige coulisselandschap rondom Ruurlo. Mooie vergezichten en interessante bezienswaardigheden volgen zich in rap tempo op. De route start bij de VVV in Ruurlo. Een ander mogelijk startpunt is de TOP bij Pannenkoekenboerderij “De Heikamp”. Het lokale ommetje is bewegwijzerd met de groene vierkante bordjes.

Ruurlo is de meest centrale plaats in de Achterhoek. Het ligt precies tussen de doorgaande wegen van Doetinchem-Lochem en Zutphen-Winterswijk. Het dorp is al zeer oud en heeft diverse mooie bezienswaardigheden. Denk hierbij aan de kaasboerderij of de kerken die in het dorp staan. Ook is de houtzaagmolen “Agneta” zeker de moeite waard voor een bezoek. Er werd zowel koren als hout gemalen en is elke 2e en 4e zaterdag van de maand open voor bezoek.

Na Ruurlo zet je koers in de richting van familiepark cactusoase. Hier vind je ook de verzameling van “Old Reurle”. Vervolgens fiets je in de richting van de boskapel in het buitengebied van Ruurlo. De kapel is gebouwd in 1864 en werd gebruikt tot 2003. De kapel is nu in privébezit. Vervolgens fiets je terug in de richting van Ruurlo. Onderweg passeer je Buitengoed “’t Sikkelder” en verderop pannenkoekenboerderij “de Heikamp”. Het restaurant is gevestigd in een monumentale boerderij en er is ruimte voor tal van leuke activiteiten.

Aan de rand van Ruurlo kom je bij het grootste heggendoolhof van Europa. Het doolhof bestaat al sinds 1890 en looppaden hebben samen een lengte van 1188m. In het midden van het doolhof vind je een uitkijktoren waarop je fraai kunt wegkijken. Het doolhof is te bezoeken maanden april t/m oktober. 

De laatste bezienswaardigheid op de route is misschien wel de meest indrukwekkende. Kasteel Ruurlo. Een imposant kasteel dat dateert uit de 16e eeuw. Het kasteel is voor meer dan 5 eeuwen in het bezit van de familie van Heeckerens geweest. Het kasteel is ook een tijd lang als gemeentehuis gebruikt. Tegenwoordig vind je bij kasteel Ruurlo museum more. Er worden diverse werken van Carel Willink tentoongesteld. 
 

Lees meer

VVV Ruurlo

Kerkplein 20, 7261 AZ
Ruurlo, Nederland

Belevingspark Cactus Oase

Jongermanssteeg 6, 7261 KA
Ruurlo, Nederland

Buitengoed 't Sikkeler

Sikkelerweg 8, 7261 LP
Ruurlo, Nederland
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route