Lokaal ommetje Ruurlo

Ruurlo

22.90 Km 01:32 uur Fietsroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten

Dit lokale ommetje neemt je mee door het prachtige coulisselandschap rondom Ruurlo, dat op de meest centrale plaats in de Achterhoek ligt. Mooie vergezichten en interessante bezienswaardigheden volgen zich in rap tempo op. Stap zeker even van je fiets bij het grootste doolhof van Nederland en bij Kasteel Ruurlo. Maar ook in het dorp Ruurlo zelf vind je genoeg bezienswaardigheden, zoals de kaasboerderij en de verschillende kerken.

Ruurlo

Ruurlo is vooral bekend om zijn prachtige ligging: aan de rand van Boswachterij Ruurlo. In dit 500 hectare grote natuurgebied vind je een afwisseling van bossen en weiden. Je kunt er uren rondwandelen. Daarnaast is Kasteel Ruurlo een belangrijke eyecatcher van dit dorp.

Agneta Molen

In deze houtzaagmolen werd niet alleen hout gezaagd, maar ook koren gemalen. Op zaterdag is de molen open voor bezoek. Vaak wordt er dan ook gezaagd. Indien mogelijk gebeurt dat op windkracht, maar anders met behulp van een elektromotor.

Doolhof Ruurlo

Dit is qua oppervlakte het grootste doolhof van Nederland. Het doolhof stamt uit 1891 en de lengte van de paden is maar liefst 1188 meter. Doolhof Ruurlo is van april tot en met oktober dagelijks geopend.

Museum MORE Kasteel Ruurlo

Dit kasteel is vanaf de vijftiende eeuw in handen van de adellijke familie Van Heeckeren geweest. Sinds 2017 is Museum MORE er gevestigd. Het leven en werk van grootmeester Carel Willink staat er centraal.

Lees meer
Natuur

VVV Gastvrijheidspunt Ruurlo

Kerkplein 20

Buitengoed 't Sikkeler

Sikkelerweg 8
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route