Lokaal ommetje Zutphen

Zutphen

19.13 Km 01:04 uur Fietsroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Al fietsend door Zutphen en omgeving merk je hoe gevarieerd de omgeving van deze Hanzestad is. Je komt langs middeleeuwse monumenten, jugendstilpanden en moderne nieuwbouwwoningen. Maar je bent ook zo midden in de natuur. Zo fiets je een stuk langs de rivier de IJssel en kom je langs landgoed Huis de Voorst. Een mooie, niet al te lange fietsroute om de veelzijdigheid van Zutphen te ontdekken! Dit lokale ommetje is te koop bij de VVV Zutphen. Volg deze route via de knooppuntenbordjes.

Zutphen

Zutphen kreeg al rond 1190 stadsrechten. De honderden monumenten in de stad herinneren aan het roemrijke verleden als belangrijke handelsstad. Ook de vele bezienswaardigheden en musea maken een bezoek aan Zutphen zeer de moeite waard.

Rivier de IJssel

De IJssel is een aftakking van de Rijn. De rivier loopt van Westervoort via Zutphen, Deventer, Kampen en het Ketelmeer naar het IJsselmeer. Volgens velen is de IJssel de mooiste rivier van Nederland. In de natuurgebieden en uiterwaarden langs de rivier komen bijzondere dieren en planten voor.

Eefde

Eefde wordt ook wel het Versailles van de Achterhoek genoemd. Het prachtige Huis de Voorst is een bijzondere verschijning tussen de bossen. Je kunt hier prachtige wandelingen maken en even wegdromen in de geschiedenis. Wie liever het water opzoekt, kan naar de Berkel of het Twentekanaal.

Rivier de Berkel

De rivier de Berkel ontspringt in Duitsland in Billerbeck. Via Eibergen, Borculo, Lochem en Almen mondt de rivier bij Zutphen uit in de IJssel. Laat je eens meevoeren over de Berkel met een van de berkelzompen.

Musea Zutphen

Het Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak zijn gevestigd in het zeventiende-eeuwse stadspaleis het Hof van Heeckeren. Alleen al vanwege deze bijzondere locatie zijn de musea een bezoek waard. In de twee musea komen geschiedenis, cultuurhistorie, beeldende kunst en actualiteit op een verrassende manier samen.

Lees meer

VVV Inspiratiepunt Zutphen

Houtmarkt 75

TOP Zutphen

Houtwal 3

TOP Warnsveld

Rijksstraatweg 10
74
10
10
40
43
70
76
77
80
79
83
78
75
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route