Museum Henriette Polak | Musea Zutphen

's-Gravenhof 4, 7201 DN Zutphen | Tel: +31 575 516878 | Toon op kaart

Museum Henriette Polak is hét museum voor modern-klassieke schilder- en beeldhouwkunst in Nederland. Sinds de opening in 1975 toont Museum Henriette Polak de vitaliteit, kracht en verscheidenheid van figuratieve kunst waarin vakmanschap en bezieling samenkomen.

De collectie

Maak kennis met mecenas Henriette Polak en de kunstenaars uit de kerncollectie. Henriette Polak-Schwarz raakte in 1964 bevriend met kunstenaar Joop Sjollema, die haar overtuigde van de noodzaak om een museum op te richten voor Nederlandse figuratieve kunst, geworteld in de academische traditie. Een initiatief tegen de tijdsgeest in, want vooral abstracte en conceptuele kunst stond toen in de (museale) belangstelling.

Geniet in het museum van topstukken van onder anderen Kees Verwey, Charlotte van Pallandt, Wim Oepts, Arie Schippers en Wendelien Schönfeld. Kom oog in oog te staan met de vele kunstenaarsportretten waar het museum bekend om is en neem een kijkje in Het Atelier. Ontdek in het Digitale Depot van Museum Henriette Polak een representatieve selectie uit de omvangrijke collectie van het museum. Stel daaruit zelf een eigen tentoonstelling samen en toon de gekozen werken op de museumwanden.

Tentoonstellingen

Naast de vaste collectie, presenteert Museum Henriette Polak het werk en de ontwikkeling van (hedendaagse) kunstenaars. Hierbij wordt steeds de confrontatie gezocht met de uitgangspunten van de oprichters van het museum.  Voor het actuele tentoonstellingsaanbod, zie www.museazutphen.nl

Bij de wisseltentoonstellingen hoort een activiteitenaanbod, bestaande uit workshops, lezingen en rondleidingen.

Musea Zutphen bieden meer

Museum Henriette Polak is samen met het Stedelijk Museum Zutphen gevestigd in het 17e eeuwse stadspaleis het Hof van Heeckeren. Dit prachtige stadspaleis is een attractie op zich. De entree alleen al is het bezoeken waard: de Schelpenpoort uit 1697, bekleed met gesmolten glas, gesinterd steen en exotische schelpen. Via de Schelpenpoort kom je in de museumtuin. Aan de rechterkant vind je de entree van de Musea Zutphen, links het museumcafé.

De Musea Zutphen bieden graag extra service aan bezoekers. Zo zijn er gratis audiotours beschikbaar en is er gratis wifi in het museum. Voor kinderen zijn gratis speurtochten beschikbaar die hen op speelse wijze meer leren over beide musea en de kerncollecties.
In de museumwinkel kun je heerlijk shoppen en in het museumcafé, of in de zomer op het terras in de tuin, kun je genieten van een echt goede kop koffie of een heerlijke lunch.

Musea Zutphen

Museum Henriette Polak is onderdeel van de Musea Zutphen | Stedelijk Museum Zutphen & Museum Henriette Polak. Geschiedenis, cultuurhistorie, beeldende kunst en actualiteit komen hier op verrassende wijze samen.

Bekijk ook de pagina van het Stedelijk Museum Zutphen , het cultuurhistorische museum dat het verhaal van Zutphen vertelt.

Website Telefoon