MTB Route Winterswijkse Berg

& Winterswijk
2.10 Km 00:07 uur Mountainbikeroute

Op pad

Kies hieronder jouw startpunt:

Beschrijving

Deze voormalige vuilstort is een prachtige locatie voor mountainbiken en een  prachtig uitzicht over het Winterswijkse land. Het 2,1 kilometer lange parcours de “Winterswijkse Berg” bestaat volledig uit aangelegde singletrack en heeft per ronde een hoogteverschil van maar liefst 90 meter. Wanneer je MTB Route Winterswijk rijdt kom je vanzelf uit bij de Winterswijkse Berg.

Startlocaties

Wanneer je alleen de zwarte route wilt rijden kun je parkeren bij Camping de Vreehorst. Je fietst dan heen door een stukje van MTB Route Winterswijk te rijden. Terug (niet bewegwijzerd) fiets je via Driemarkweg, Veldhorstweg en Vreehorstwerg.

Omgeving

Winterswijk ligt in het uiterste puntje van de Achterhoek aan de grens met Duitsland en kenmerkt zich door een rijke afwisseling in het landschap. Bijna 400 kilometer paden voeren je door het parklandschap met meer dan 70 landgoederen, waarvan de meeste vrij toegankelijk zijn. Deze bosrijke landelijke omgeving vormt een ideaal decor voor een bewegwijzerde mountainbikeroute.

Aard van de route

Op meerdere plekken is het parcours af te snijden. Boven op de heuvel ligt naast het doorlopende pad een een zogenaamde rockgarden met zo’n 15.000 kilo rotsen. Met deze rockgarden is het mogelijk je techniek op rotsachtige ondergronden te verbeteren. Ook zijn naast het pad enkele drop-off­s te vinden. 

Kleur pijlen

De route is gemarkeerd met houten palen met in het zwart het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes). De gehele MTB Route Winterswijk is gemarkeerd met paarse pijlen.

Geen MTB vergunning vereist

Deze route is gratis te rijden. Hiervoor is geen vergunning vereist. Wel brengen onderhoud en de doorontwikkeling van de routes kosten met zich mee. Een vrijwillige bijdrage daarvoor wordt zeer gewaardeerd. Kijk hier voor meer informatie over het doen van een bijdrage.

Meer mountainbiken in de Achterhoek

Kijk voor MTB verhuur, arrangementen, fietsonderhoud en hoe jij kan bijdragen aan het routeonderhoud op mtbindeachterhoek.nl

Startpunten

Camping Vreehorst
Vreehorstweg 43
Winterswijk