MTB Route Winterswijk

& Winterswijk
38.40 Km 02:08 uur Mountainbikeroute

Op pad

Kies hieronder jouw startpunt:

Beschrijving

Winterswijk is met het coulisselandschap en de karakteristieke boerderijen een prachtige omgeving om in te mountainbiken. Eind 2020 is een geheel nieuwe route aangelegd en er is nu ook voor de avontuurlijke mountainbiker meer uitdaging te vinden. Zo is er twaalf kilometer aan single track aangelegd en pak je een paar felle klimmetjes op de 'Winterswijkse Berg'.

Startlocaties

  • Restaurant Reuselink/Recreatiepark Het Winkel, De Slingeweg 20 in Winterswijk
  • Camping de Vreehorst, Vreehorstweg 43 in Winterswijk
  • Recreatiegebied 't Hilgelo, Meddosweg Winterswijk
  • Berenschot's Watermolen, Wooldseweg 74, 7108 AB in Woold
  • Vakantiepark De Twee Bruggen, Meenkmolenweg 13 in Winterswijk Miste (3,0 km van de route)

Omgeving

Winterswijk ligt in het uiterste puntje van de Achterhoek aan de grens met Duitsland en kenmerkt zich door een rijke afwisseling in het landschap. Bijna 400 kilometer paden voeren je door het parklandschap met meer dan 70 landgoederen, waarvan de meeste vrij toegankelijk zijn. Deze bosrijke landelijke omgeving vormt een ideaal decor voor een bewegwijzerde mountainbikeroute.

Aard van de route

De route bevat ruim twaalf kilometer aan singletracks en is 95% onverhard. Naast deze singletracks doet de route als hoogtepunt ook nog de Winterswijkse berg aan (zwarte route) waarmee enkele hoogtemeters overwonnen moeten worden. Hier is de route grotendeels dubbel gemarkeerd in de kleuren paars en zwart. Dit met zwart gemarkeerde trainingsparcours heeft een lengte van 2,1 kilometer. Het is mogelijk om dit deel van de route meerdere keren te fietsen voordat je de paarse route vervolgd. De moeilijkheidsgraad van dit rondje moet niet onderschat worden.

Na het klimparcours volgen er opnieuw singletracks in de buurt van het Korenburgerveen en het Rommelgebergte. In deze noordelijke hoek van de route is het aandeel singeltracks erg hoog. Eenmaal de Groenloseweg overgestoken worden nog enkele fraaie singletracks aangedaan richting recreatiegebied het Hilgelo.

Kleur pijlen

De route is gemarkeerd met houten palen met in het paars het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes). De lus over de Winterswijkse Berg is gemarkeerd met het zwarte MTB-teken.

Geen MTB vergunning vereist

Alle Achterhoekse MTB routes (m.u.v. route Zeddam - vignet Natuurmonumenten) zijn gratis te rijden. Wel brengen onderhoud en de doorontwikkeling van de routes kosten met zich mee. Het is daarom mogelijk een vrijwillige bijdrage over te maken die volledig ten goede komt van Stichting MTB Achterhoek die het onderhoud verzorgt. Lees hier hoe je kunt doneren.

Meer mountainbiken in de Achterhoek

Kijk voor MTB verhuur, arrangementen, fietsonderhoud en hoe jij kan bijdragen aan het routeonderhoud op mtbindeachterhoek.nl

Startpunten

Restaurant Berenschot's Watermolen
Wooldseweg 74
Winterswijk-Woold
Camping Vreehorst
Vreehorstweg 43
Winterswijk
De Twee Bruggen
Meenkmolenweg 13
Winterswijk Miste
TOP De Twee Bruggen
Meenkmolenweg 13
Winterswijk Miste
TOP Sevink Mölle
Meddoseweg 40
Winterswijk Meddo
TOP Berenschot
Wooldseweg 74
Woold
Restaurant Reuselink
De Slingeweg 20
Winterswijk Brinkheurne
Recreatiegebied Hilgelo
Meddoseweg 42
Winterswijk Meddo