Marveld Blauw

6.60 Km 01:45 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Een wandelroute door het prachtige en rustige buitengebied van Groenlo.

Startpunt Marveld Recreatie

De route is in twee richtingen te lopen. Volg de bordjes met blauwe voetstapjes.

Het Reirinck

Je begint de route bij de historische boerderij Het Reirinck, dit is een monument op een schitterend plekje in de Achterhoek. Rustig gelegen in het bosrijke landschap tussen Groenlo en de Duitse grensplaats Zwillbrock.

Buurtschap Zwolle

In de gemeente Oost Gelre bevindt zich buurtschap Zwolle. Dit buurtschap ligt sinds de gemeentelijke herindeling per 1 januari 2005 bij Oost Gelre. Zij grenst in het oosten aan Duitsland.

Boerderij Marhulzen

Vervolgens voert de route je langs de boerderij van Marhulzen, een voormalig kasteel en voormalige erkende havezate aan de Slinge in de gemeente Oost Gelre. De havezate Marhulzen bestaat al zeker sinds 1299 en was een belangrijke ontmoetingsplaats tussen de bisschop van Münster en de hertog van Gelre in de 14e eeuw. De bezitter van Marhulzen behoorde tot de ridderschap van Borculo en de havezate was tot 1722 een Borculo’s leengoed.

Groenlose Slinge

Als laatst zie je de laaglandbeek Groenlose Slinge die ontspringt achter Winterswijk. De beek mondt uit tussen Lochem en Borculo. Door het Waterschap Rijn en IJssel is de Groenlose Slinge aangemerkt als Ecologische Verbindingszone.
 

Lees meer
Natuur

Marveld Recreatie

Elshofweg 6, 7141 DH
Groenlo, Nederland

TOP Marveld

Elshofweg 6, 7141 DH
Groenlo, Nederland
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route