Marveld Blauw

6.59 Km 01:19 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Zoals de naam van de route al verklapt, volg je tijdens deze wandeling de bordjes met blauwe voetstapjes. Veelal wandel je over smalle, slingerende binnenweggetjes in het rustige buitengebied van Groenlo. Je kunt de route in twee richtingen lopen. Heb je zin om je wandeling uit te breiden? Maak dan een extra lus door de groene voetstapjes te volgen. Je komt dan ook langs Natuurpark de Leemputten.

Groenlo

In Groenlo herinnert nog veel aan de roemrijke vestinggeschiedenis uit de zestiende en zeventiende eeuw. Op de stadswallen staat het kanon dat is achtergelaten door prins Frederik Hendrik. Ook het Stadsmuseum besteedt veel aandacht aan de Spaanse tijd.

Groenlose Slinge

Deze laaglandbeek ontspringt achter Winterswijk en mondt uit tussen Lochem en Borculo. Het waterschap heeft de beek aangemerkt als ecologische verbindingszone. Dat soort zones verbinden natuurgebieden met elkaar en zorgen ervoor dat planten en dieren gemakkelijker kunnen overleven.

Buurtschap Zwolle

Om verwarring met de gelijknamige Overijsselse stad te voorkomen, wordt dit Gelderse buurtschap in de volksmond ook wel 'Zwolle bi-j Grolle' (= Groenlo) genoemd. De buurtschap kenmerkt zich door de hechte gemeenschap, het gezamenlijke ondernemerschap en de prachtige, landelijke omgeving.

Het Reirinck

De monumentale boerderij Het Reirinck bestaat sinds 1662 en heeft een rijke historie. In het verleden is Het Reirinck een boerderij, een café en een brouwerij geweest. Nu kun je er vergaderen, feestvieren, trouwen en overnachten.

Marveld Recreatie

Dit vijfsterren vakantiepark biedt alles voor een ontspannen of actieve vakantie, zoals een subtropisch zwembad, bowlingbanen, fietsverhuur en verschillende restaurants. In de winter is er zelfs een ijsbaan. Je kunt er slapen op de camping, in een bungalow of in een appartement.

Lees meer
Natuur

TOP Marveld

Elshofweg 6
K22
K29
K52
K72
K79
K40
K60
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route