TOP Marveld

Elshofweg 6, 7141 DH Groenlo | Toon op kaart

Zo vaste als Grol.

Marveld

Marveld ligt op een prachtige plek midden in de Achterhoekse natuur. Een fijne plek om tijdens uw vakantie in de Achterhoek te verblijven, op de camping, in een bungalow of in het luxe hotel. Op de plaats waar nu het hotel van Marveld is gebouwd, stond het adellijke landhuis Havezate Marveld uit de vijftiende eeuw. Een bijzonder hotel met een duidelijke verwijzing naar de rijke historie van Vestingstad Groenlo.

Groenlo

Het nabijgelegen Groenlo is een van de oudste steden in de Achterhoek. In 1277 kreeg de stad Grol, zoals Groenlo vroeger heette, stadsrechten. Groenlo is een stadje waar tijdens de Tachtig Jarige Oorlog hevig om is gestreden. De oude stadsmuur, de gracht en de aanwezigheid van verschillende kanonnen (replica’s) herinneren hieraan. Ook het Stadsmuseum laat de roemruchte geschiedenis van Groenlo zien, evenals de multimediashow in de Oude Calixtuskerk.

Wandelnetwerk

Deze TOP is startpunt 33 van het wandelnetwerk. Met de wandelkaart (verkrijgbaar bij de bij de Achterhoekse VVV’s, Toeristische Informatiepunten en het toeristische bedrijfsleven) of via de wandelplanner op achterhoek.nl/wandelen kun je zelf een route samenstellen. Ook kun je hier starten met onderstaande themaroutes.

Fietsroutes

Wandelroutes

Steproute