Marveld Groen

& Groenlo
9.06 Km 01:49 uur Wandelroute

Op pad

Kies hieronder jouw startpunt:

Beschrijving

Met deze route van 9 kilometer lang ontdek je het buitengebied ten oosten van Groenlo. Je loopt langs boerenerven, over smalle binnenweggetjes en over onverharde paden. Ook kom je door Natuurpark De Leemputten. Vroeger werd hier leem afgegraven voor de steenfabriek, nu geniet je van bijzondere flora en fauna. De route is in twee richtingen te lopen. Volg de bordjes met groene voetstapjes.

Groenlo

In Groenlo herinnert nog veel aan de roemrijke vestinggeschiedenis uit de zestiende en zeventiende eeuw. Op de stadswallen staat het kanon dat is achtergelaten door prins Frederik Hendrik. Ook het Stadsmuseum besteedt veel aandacht aan de Spaanse tijd.

Groenlose Slinge

Deze laaglandbeek ontspringt achter Winterswijk en mondt uit tussen Lochem en Borculo. Het waterschap heeft de beek aangemerkt als ecologische verbindingszone. Dat soort zones verbinden natuurgebieden met elkaar en zorgen ervoor dat planten en dieren gemakkelijker kunnen overleven.

Restaurant en Speeltuin Haak en Hoek

In een natuurrijke omgeving, vlak bij De Leemputten en het Zwillbrocker Venn, bevindt zich dit café-restaurant met speeltuin. Het ruime terras op het zuiden is een heerlijke plek om even te pauzeren tijdens je wandeling. In de keuken gebruiken ze groenten uit eigen tuin.

Het Reirinck

De monumentale boerderij Het Reirinck bestaat sinds 1662 en heeft een rijke historie. In het verleden is Het Reirinck een boerderij, een café en een brouwerij geweest. Nu kun je er vergaderen, feestvieren, trouwen en overnachten.

Natuurpark De Leemputten

In 1892 werd in Groenlo de steenfabriek opgericht, de benodigde klei werd gewonnen op deze plek. In 1975 ging de fabriek dicht en ontstond hier Natuurpark de Leemputten. Je kunt er onder andere wandelen, waterfietsen en spelen.

Startpunten

TOP Haak en Hoek
Holterhoekseweg 6
Groenlo
TOP Marveld
Elshofweg 6
Groenlo

Deel deze route