Marveld - Winterswijk

Winterswijk

Groenlo

Download GPX-bestand
31.94 Km 01:46 uur Fietsroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Een fietsroute naar het centrum van Winterswijk waar twee keer per week een warenmarkt wordt georganiseerd.

Startpunt Marveld Recreatie

Verlaat Marveld via de achterzijde van het park. Ga na de brug rechtdoor en volg de bordjes naar knooppunt 52.

Natuurpark de Leemputten

Het stukje natuur van de Leemputten is ongeveer acht hectare groot en alleen te bereiken met de waterfiets. Veel mensen kennen deze plek als waar ooit leem gegraven werd voor de steenfabriek in Groenlo. 

Meddo

Het kerkdorp Meddo, in de gemeente Winterswijk, wordt officieel aangeduid als een buurtschap en is daarmee de grootste buurtschap van de gemeente Winterswijk. Meddo bestaat uit een dorpskern met een kerk uit 1864 en een groot buitengebied. 

Recreatiegebied ‘t Hilgelo

Het Recreatiegebied ’t Hilgelo heeft een oppervlakte van 36 hectare en bestaat uit een ruime waterplas met strand, speel- en ligweiden. Er zijn paden aangelegd rondom het meer en hieromheen is prachtige beplanting aangebracht.

Villa Mondriaan

Daarna voert de route je langs het museum over de jonge jaren van Piet Mondriaan in Villa Mondriaan. Iedereen weet dat Piet Mondriaan een echte kunstenaar was, veel minder bekend is dat zijn schilderscarrière begon in Winterswijk. Hier heeft hij van zijn achtste tot twintigste jaar gewoond.

Centrum Winterswijk

In het centrum van Winterswijk zijn vele knusse terrasjes waar je tijdens het fietsen prima kunt vertoeven. In het centrum zijn ook vele winkels en restaurants waar je alles kunt krijgen wat je nodig hebt. Verder ligt Winterswijk vlak bij de Duitse grens en is rijk aan cultureel erfgoed. De plaats bestaat al meer dan 1.000 jaar en er staan nog diverse monumentale parken.

Korenburger- en Vragenderveen

In de zompige oase van het Korenburger- en Vragenderveen vind je zeldzaam veenmos. Ons land telt nog maar honderd hectare levend hoogveen, dus dat is bijzonder. Veen is natte natuur. Via de vlonderpaden van de rode route kan je het gebied ontdekken, maar pas wel op, laarzen zijn zeker nodig om je voeten droog te houden.

Het Reirinck

De route eindigt bij de historische boerderij Het Reirinck, dit is een monument op een schitterend plekje in de Achterhoek. Rustig gelegen in het bosrijke landschap tussen Groenlo en de Duitse grensplaats Zwillbrock. 

Lees meer
Natuur
Gemarkeerd

Marveld Recreatie

Elshofweg 6

TOP Marveld

Elshofweg 6
01
02
03
07
14
06
05
02
99
54
52
52
58
39
51
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route