Nordic Walking Winterswijk-Meddo

Winterswijk, & Meddo
13.64 Km 02:44 uur Wandelroute

Op pad

Kies hieronder jouw startpunt:

Beschrijving

De Nordic Walking Winterswijk-Meddo route neemt je mee langs ‘t Hilgelo en door het buitengebied van Winterswijk en Meddo. Vanaf TOP Sevink Mölle wandel je een stuk langs ‘t Hilgelo in de richting van de Groenlose Slinge. Volg de blauwe bordjes. Je blijft een tijd de rivier volgen totdat je via de Goorweg koers zet richting het Korenburgerveen. Dit is een natuurreservaat met een zeldzaam veenmos. Vervolgens wandel je in de richting van Winterswijk. Je blijft de rand van het dorp volgen en via verschillende weggetjes en paden, langs kleine beekjes en mooie vergezichten, keer je terug bij je startpunt.

Winterswijk

Met een uitgebreid winkelaanbod, gezellige terrassen en uitstekende restaurants vermaak je je hier prima. Kunstliefhebbers bezoeken Villa Mondriaan, het woonhuis van Piet Mondriaan, of een van de Winterswijkse musea, galerieën of beeldentuinen.

Nationaal Landschap Winterswijk

Een uniek gebied van 22.000 hectare groot, met een afwisseling van natuurreservaten, dorpskernen, scholtengoederen en vestingstadjes. Er zijn maar weinig plekken in Nederland waar zoveel zeldzame en beschermde dieren en planten naast elkaar leven.

Groenlose Slinge

Deze laaglandbeek ontspringt achter Winterswijk en mondt uit tussen Lochem en Borculo. Het waterschap heeft de beek aangemerkt als ecologische verbindingszone. Dat soort zones verbinden natuurgebieden met elkaar en zorgen ervoor dat planten en dieren gemakkelijker kunnen overleven.

Whemerbeek

De Whemerbeek stroomt vanuit het Vossenveld door Winterswijk naar de Groenlose Slinge. Uit archeologisch onderzoek is gebleken dat Winterswijk ontstaan is aan de Whemerbeek. De oudste sporen dateren uit de achtste eeuw. Tussen de Bataafseweg en Scholtenburg heeft de beek de laatste jaren weer een natuurlijker karakter gekregen.

’t Hilgelo

Op dit recreatiegebied geniet je van het uitgestrekte strand en het fijne zwemwater. Rondom ‘t Hilgelo liggen verschillende campings en accommodaties. Bij Beachclub MEER ontspan je aan de rand van het water met een hapje en een drankje.

Startpunten

TOP Sevink Mölle
Meddoseweg 40
Winterswijk Meddo
SP11 Rommelgebergte
Meekertweg 8
Winterswijk

Deel deze route