Oude IJsselroute Anholt-Doesburg

Anholt

Doetinchem

Gaanderen

Gendringen

Doesburg

36.70 Km 02:02 uur Fietsroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

De bron van de Issel borrelt ten noorden van Raesfeld. Als Oude IJssel stroomt de rivier door Nederland en mondt uiteindelijk bij Doesburg uit in de IJssel. Wie die rivier op de weg tot aan de monding in het IJsselmeer volgt, ontdekt talrijke getuigen van het verleden.

Anholt

Een van de eerste hoogtepunten langs de weg is de waterburcht Anholt met een museum en een park.

Doetinchem

Doetinchem kijkt terug op een lange en rijke geschiedenis: al in de negende eeuw vestigden mensen zich hier – en niet zonder reden. De omgeving van Doetinchem is groen en rijk aan bossen en waterpartijen; uitstekend geschikt voor grenzeloze actieve tochten aan de wal en in het water. Ook een uitstapje naar het stadscentrum is de moeite waard: rondom het Simonsplein is alles te vinden, wat men van een gezellige kleine stad verwacht – van winkelplezier en goede restaurants tot zonnige terrasjes.

Doesburg

Doesburg, een van de zeven Hanzesteden aan de oever van de IJssel, verbindt de drie regio’s Achterhoek, Liemers en de Veluwe met elkaar. Wie slentert door het historische centrum van Doesburg, dompelt zich helemaal onder in de geschiedenis van het machtige Hanzeverbond. Zorgvuldig gerestaureerde huizen onder monumentenzorg, kronkelende straatjes met kinderkopjes, mooie winkels en restaurants rijgen zich hier aaneen.

Volg de witte bordjes met Oude IJsselroute erop bij de knooppunten, tussen deze bordjes volg je de knooppuntenbordjes.

Lees meer
Natuur

TOP DRU Industriepark

Hutteweg 24

TOP Laag Keppel

Dorpsstraat 30
87
87
64
75
63
04
69
43
44
37
29
30
31
86
24
35
36
49
50
50
53
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route