Reckense Markenpad Verlenger

Rekken

16.16 Km 03:14 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Het Reckense Markepad is een klompenpad, een route die zoveel mogelijk over onverharde paden en historisch tracé gaat. Stevige, waterdichte schoenen zijn zeker aan te raden. De wandeling voert je door beekdal en hoogveen in het mooie buitengebied van Rekken. Je loopt onder andere over paden die vroeger werden gebruikt om goederen de grens over te smokkelen. De route is 11 kilometer lang, maar kan worden uitgebreid tot 16 kilometer. Zeker doen, want wandelen in dit gebied verveelt nooit!

Rekken

Dit dorp in de gemeente Berkelland ligt op een steenworp afstand van de Duitse grens. De Berkel stroomt dwars door het dorp. Belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Piepermolen en de eeuwenoude boerderij Erve Gelink.

Rivier de Berkel

De rivier de Berkel ontspringt in Duitsland in Billerbeck. Via Eibergen, Borculo, Lochem en Almen mondt de rivier bij Zutphen uit in de IJssel. Laat je eens meevoeren over de Berkel met een van de berkelzompen.

Piepermolen

Deze beltmolen is gebouwd in 1796. De molen heeft vele eigenaren gehad en dankt zijn naam aan de laatste eigenaar, Pieper. Tegenwoordig is de molen eigendom van de Stichting Eibergse Molens. Op zaterdagmiddag kun je de molen bezichtigen.

Camping Den Borg

Deze gezellige familiecamping ligt op de grens van de Achterhoek en Twente, en slechts op een kilometer van de Duitse grens. Er is onder andere een verwarmd zwembad en een campingwinkel. In het hoogseizoen worden er leuke activiteiten georganiseerd.

Eibergen

Het dorp Eibergen ligt aan de rivier de Berkel. De grootste bezienswaardigheid van het dorp is de Mallumse Molen. De molen met schutsluis en gerestaureerd Muldershuis herinnert aan de vroegere Berkelschipperij.

Lees meer
Natuur

TOP Rotering-Oldenkotte

Oldenkotseweg 11

SP38 Rekken

Lindevoort
K77
K62
K82
K87
K90
K85
K61
K56
K63
K75
K44
K59
K26
K37
K17
K35
K16
K20
K30
K58
K38
K27
K36
K42
K39
K73
K77
SP48
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route