Rondje Voorst

Voorst

5.30 Km 01:04 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Je wandelt eerst over verkeersluwe paden in het grensgebied naar het recreatie- en natuurgebied Engbergen. Dit is een oude rivierduin waarop het bosgebied Engbergen ligt. Na een klimmetje in het bos gaat de tocht verder de landerijen door. Tot slot loop je langs de waterkant van de Aa-strang. Op je route kom je voldoende horecagelegenheden tegen voor een welverdiende pauze. Volg de gele voetstapjes.

Natuur- en Recreatiegebied Engbergen

In dit veelzijdige natuurgebied is genoeg te doen voor jong en oud. Er zijn twee restaurants, een kinderboerderij, een uitkijktoren en een grote speeltuin. Tip: trek je schoenen uit en ontdek de verschillende ondergronden van het blotevoetenpad.

Aa-strang

De Aa-strang ontspringt in Duitsland, waar de rivier Bocholter Aa wordt genoemd. Ten westen van Dinxperlo stroomt de rivier ons land binnen, om ten oosten van Ulft uit te monden in de Oude IJssel. Het Nederlandse deel is 7 kilometer lang en heeft een slingerende loop.

Gendringen

Gendringen is een van de grotere kernen van de gemeente Oude IJsselstreek. Het dorp ligt pal aan de Duitse grens. In de middeleeuwen was Gendringen een vesting. Vlakbij ligt natuur- en recreatiegebied Engbergen, met onder andere een kinderboerderij en diverse wandel- en fietspaden.

Rivier de Oude IJssel

De Oude IJssel begint in Duitsland onder de naam Issel en loopt daarna via de gemeenten Oude IJsselstreek, Doetinchem en Bronckhorst naar Doesburg, waar de rivier uitmondt in de IJssel. De Oude IJssel is ontzettend belangrijk geweest voor de ijzerindustrie in deze regio.  

Recreatie ’t Lohr

Op deze recreatieboerderij zijn drie groepsaccommodaties met klein overdekt zwembad erbij en een vakantiehuis voor vier personen. Daarnaast heeft ’t Lohr een korte golfbaan, waar iedereen mag golfen. Op het bijbehorende terras ben je van harte welkom als je tijdens je fiets- of wandeltocht wilt pauzeren.

Lees meer

TOP Van Hal

Grensweg 13
B14
B60
Y25
Y44
Y32
A21
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route