Rondom Miste

& Miste
8.72 Km 01:45 uur Wandelroute

Op pad

Kies hieronder jouw startpunt:

Beschrijving

Wandel in de mooie omgeving van Miste!
Je begint je wandeling bij het vernieuwde TOP De Twee Bruggen. Geniet vervolgens van de mooie omgeving van het buurtschap Miste nabij Winterswijk. Een afwisselende route met mooie vergezichten en volop rust. Je hoort de vogels fluiten en als je geluk hebt spot je nog diverse soorten wild!

De route is gemarkeerd met de bordjes met blauwe voetjes.

Onderweg zie je
Meenkmolen
De Meenkmolen is gebouwd in 1851 door de Winterswijkse molenbouwer Maas in opdracht van Roelof Tenkink, de scholtenboer die op Meenk woonde, waar de molen naar vernoemd is. De Meenkmolen is een achtkante beltmolen, geheel met schaliën gedekt. De functie van de molen is het malen van graan.
Scholtenboerderij Meenk
Huize Meenk ligt in Winterswijk-Miste. Miste, werd ook wel Merste, Myst of Misede, genoemd in vroegere tijden. De scholtenboerderij Meenk is gebouwd omstreeks 1895, maar de geschiedenis van de plek waar huize Meenk staat begint al in de middeleeuwen. Huize Meenk was lang een scholtenboerderij met veel grond en pachtboerderijen in het scholtengebied Meenk.
Landgoed Kotmans - Het Schrieverspad
Het Schrieverspad is een laan met inmiddels 66 individuele en verschillende, inlandse bomen op Landgoed Kotmans in Miste. De bomen zijn daar geplant door mensen die daartoe genomineerd zijn wegens hun verdiensten voor promotie en behoud van de streektaal. Bij elke boom staat een bordje met een persoonlijke tekst van de planter. Het Landgoed Kotmans met het Schrieverspad is het hele jaar door vrij toegankelijk. In het informatiecentrum worden schelpen tentoongesteld die hier zijn opgegraven en die stammen uit het mioceen. 
Boven Slinge 
Een relatief snelstromende, meanderende beek met zandbanken en beboste overhangende oevers.
Ruïne Boerderij Hemmink
Een overblijfsel van boerderij Hemmink, een zeer oud goed dat al in 1331 wordt genoemd. Door een verervingskwestie kwam de boerderij in verval. Nu staan er alleen nog wat delen van muren. Een prima plek om even te pauzeren, er zijn picknickbanken en een schuilhut.

Startpunten

TOP De Twee Bruggen
Meenkmolenweg 13
Winterswijk Miste

Deel deze route