Welkom ommetje Eefde

& Eefde
3.80 Km 00:46 uur Wandelroute

Op pad

Kies hieronder jouw startpunt:

Beschrijving

"De route leidt je door het dorp Eefde langs fraaie natuur en verschillende bezienswaardigheden.

Deze wandelroute is te koop bij VVV Lochem.

Deze route is gemarkeerd met bordjes met groene voetjes!

Twentekanaal en sluizencomplex

De sluis bij Eefde is erg belangrijk voor de scheepvaart en de watervoorziening in een groot deel van de Achterhoek en Twente. Het schutten van zo’n 15.000 schepen op jaarbasis en het imposante verval van 6 meter levert de bezoekers elke keer opnieuw verwonderde blikken op!  De sluis verbindt de IJssel met de havens van Lochem, Enschede en Almelo via het Twentekanaal. De aanleg van het kanaal begin jaren dertig van de vorige eeuw gebeurde in het kader van de werkverschaffing nog grotendeels met de schop en kruiwagen.

Detmerskazerne

De kazerne is gebouwd van 1938 tot 1940. Voor de ingebruikname werd het complex al gevorderd door de Duitse Wehrmacht. Tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft het veel oorlogsschade opgelopen door de geallieerde luchtaanvallen. Het is tot 2012 door Defensie gebruikt, het laatst als opleidingslocatie van de Koninklijke Marechaussee. Nu herbergt het Poortgebouw o.a. de Stichting Veteranen Oost-Nederland, de Legotheek en de bierbrouwerij van het Eefdese Markebier.

Eefse Beek

De Eefse Beek is een langzaam stromend riviertje, dat ontstaan is uit het natuurlijke samenvloeien van waterlopen als de Molenbeek, Huurnerbeek en Flierderbeek. Door het bos heeft het nog zijn natuurlijke loop met slingers en bochten."

Startpunten

SP17 Landgoed Het Haveke
Zutphenseweg 113
Eefde

Deel deze route