Wijnroute Lochem

Almen

Lochem

Download GPX-bestand
52.09 Km 02:54 uur Fietsroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Volg deze route via de knooppuntenbordjes.

Kenmerkend voor deze omgeving zijn de vele landgoederen, zoals bijvoorbeeld Landgoed Ampsen, De Boekhorst en Landgoed Verwolde.

Lochem

In de dertiende eeuw kreeg de stad Lochem haar stadsrechten. Vandaag de dag zijn nog altijd gedeeltes van stadsmuren te vinden en ook is de binnengracht nog grotendeels aanwezig. Ook zijn er verspreid in de stad nog diverse 17e-eeuwse huizen te vinden.

Deze route voert rondom en door Lochem. Lochem heeft vele soorten natuurgebieden en landgoederen en is een prachtige omgeving om te recreëren. Tussen Lochem en Barchem liggen de Lochemse en de Kale Berg. Het hoogste punt van deze bergen ligt 50 meter boven NAP en 35 meter hoger dan de omgeving.

Start- en eindpunt TOP De Nieuwe Aanleg

De Braoke

In het Achterhoekse Laren ligt sinds 2003 Wijngaard de Braoke. In deze wijngaard worden druivenrassen gebruikt die ongevoelig zijn voor meeldauw. De druivenrassen rijpen goed in een koel klimaat. De druiven van verschillende rassen worden op een moderne, maar natuurlijke wijze gemaakt. De wijngaarden zijn nu samen één hectare groot.

Wijnhoeve Kunneman 

De route voert je langs Wijnhoeve Kunneman. Deze wijnhoeve is in 2003 begonnen met een aanplanting van 500 druivenstokken op 0.25 hectare. Wijnhoeve Kunnenman heeft al vaker een prijs gewonnen voor zijn wijnen. Goud, Zilver en Brons op het International Wine Challenge te Wenen.

De Nieuwe Baankreis

In het pittoreske Almen in de Achterhoek ligt wijngaard De Nieuwe Baankreis. Hier worden verschillende druivenrassen op biologische wijze geteeld. De wijngaard wordt gecombineerd met een biologisch leghennenbedrijf en ze laten de hennen vrij in de wijngaard rondlopen. Deze Wijngaard is niet opengesteld voor publiek. 
 

Lees meer
Natuur
Culinair
Wijnroute
Gemarkeerd

TOP Bon Aparte

Lochemseweg 37
14
13
15
16
46
45
42
42
18
23
22
21
83
02
12
74
11
43
42
78
77
76
37
54
55
53
52
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route