Autoroute - IJzerwerkroute, Ontdekkingsreis langs de ijzerhistorie

Hummelo

Ulft

Terborg

Doetinchem

Gaanderen

Drempt

Gendringen

Laag Keppel

Doesburg

Silvolde

Etten

70.80 Km 01:25 uur Autoroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten

IJzerwerk, ontdekkingsreis langs de ijzerhistorie, vertelt je het verhaal van de historische ijzerindustrie. De reis gaat van Doesburg (Nederland) naar Bocholt (Duitsland) en volgt de bakermat van deze industrie die zoveel voor de regio betekend heeft. De route verbindt een grensoverschrijdend gebied met bijzonder industrieel erfgoed. Je komt door een zeer afwisselend landschap: landbouwgronden, stadjes, dorpen, bossen, langs kastelen, met ‘nijver in het groen’ ijzergieterijen! Met de auto is de route in één dag te doen, met de fiets adviseren we een overnachting bijv. halverwege in de nabijheid van het DRU Industriepark in Ulft.

De route
De richtpunten van de ca. 66 km lange route zijn de locaties van de 12 gieterijen. Onderweg, rijdend of fietsend door het afwisselende landschap, wordt gewezen op allerlei sporen die er te zien zijn van deze industrie: van directeursvilla’s tot arbeiderswoningen, bijzonder ijzerwerk enz. Met de QR-codes op de locaties beleef je het verhaal. De route zelf in gpx-bestand download je met de QR-code in de brochure, welke verkrijgbaar is bij het VVV Inspiratiepunt.

Zowel de brochure als de borden op locatie en de website met meer informatie over de locaties, die achter de QR-codes hangt, is in het Nederlands, Duits als Engels.

Lees meer

Villa Ruimzicht

Ruimzichtlaan 150
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route