Fietsroutes in Borculo

Fietsen langs HISTORIE EN DOOR EEN GROENE OMGEVING

Fietsen door Borculo en omgeving

Borculo, vernoemd naar het gelijknamige kasteel, is een pittoresk stadje aan het meanderende riviertje de Berkel. Geniet van de monumentale omgeving met eeuwenoude panden en sfeervolle waterpartijen met treurwilgen en waterlelies! De rivier, die vroeger nog veel bochtiger was, heeft haar stempel op het landschap gedrukt en vorm een mooi decor voor de mooiste fietstochten. Een historisch gebied met eeuwenoude boerderijen en schilderachtige dorpen, waar een weelderige natuur perfect samengaat met de aanwezigheid van de mens. Hieronder zie je de mooiste fietsroutes bij Borculo. Het stadje zelf is een goed startpunt of eindbestemming voor een verkoelend drankje op een gezellig terras!
 

Filteren

Wissen
Filteren
  • Afstand

  • Duur

  • Plaatsen

Filter op:

  • Type route

Volg al fietsend de loop van rivier de Berkel

Voor veel fietsroutes bij Borculo is de rivier een mooi uitgangspunt. Volg bijvoorbeeld de route ‘Rondje Berkel’. In de geschiedenis was de Berkel een belangrijke transportader. ‘Onze’ koloniale producten werden via deze route naar Duitsland uitgevoerd en andersom importeerden wij Duits hout, kalk en aardewerk. Volg de loop van de Berkel, geniet van de prachtige, groene omgeving en leer wat over de geschiedenis. In Borculo heb je bijvoorbeeld de oude watermolen en bij Lochem, een stadje verderop, vind je de watertoren. Zo zijn er tijdens je fietstocht door Borculo en omgeving nog meer historische bezienswaardigheden te ontdekken in de nabijheid van de rivier.

Fietstochten langs historie in omgeving Borculo

Andere historische ‘must-sees’ die je kunt zien als je gaat fietsen bij Borculo zijn de molens. Als je het leuk vindt om molens te bezoeken dan zal je de route ‘Fietsen met de Molenaar’ zeker leuk vinden; als je de lange versie kiest, kom je langs maar liefst 8 molens! Of kies van de fietsroutes Borculo de 'Molenroute Berkelland'; tussen Eibergen, Geesteren en Borculo. Je rijdt de route ‘Historie en Heerlijkheid’: door de velden, wijngaarden en langs eeuwenoude boerderijen en pittoreske dorpen.

Fietsroutes door de mooie natuur van Borculo 

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen als ze gaan fietsen bij Borculo. Fiets bijvoorbeeld ‘de Groene Driehoek’. De route brengt je dwars door het Achterhoekse landschap met rijke, groene natuur. Je fietst dan een driehoek tussen de plaatsen Lochem, Ruurlo en Borculo. Onderweg kom je langs mooie plekjes om even te stoppen voor een lunch of een kop koffie.