De Groene driehoek

Ruurlo

Lochem

Borculo

37.60 Km 02:32 uur Fietsroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

"Deze fietsroute verbindt de historische plaatsen Lochem, Ruurlo en Borculo met elkaar. Onderweg naar elk van deze plaatsen word je overweldigd door de mooie natuur en als beloning kun je je benen strekken op een terrasje of bezoek je een van de vele highlights die je tegenkomt zoals Museum MORE/Kasteel Ruurlo, het Kristalmuseum, Cactus Oase en de grootste doolhof van Nederland. 

Deze fietsroute is te koop bij VVV Lochem.

Lochem

Als je Lochem binnenkomt, vallen twee dingen op: de spontane begroetingen van de ‘locals’ en de prachtige historische straatnamen als ’t Ei, de Bierstraat of de Brouwhuissteeg. De stadsrechten dateren al sinds 1233 maar nog steeds heerst er de gemoedelijke sfeer van een dorp. 

Ruurlo & MORE

MORE heeft naast het museum in Gorssel ook een tweede locatie in het prachtige Kasteel Ruurlo. In het kasteel staat het leven en werk van grootmeester Carel Willink centraal. De kleurrijke en extravagante kleding van de modeontwerpster Fong Leng zijn ook te zien in Kasteel Ruurlo. Mathilde Willink poseerde graag in Fong Leng-creaties. Rondom Ruurlo is genoeg te beleven. Dwaal rond in de grootste Doolhof van Nederland of breng een bezoek aan de mooie Cactus Oase.

Borculo

In het knusse Borculo staat het prachtige Kristalmuseum, met een grote collectie kristallen, mineralen, edelstenen en fossielen. Een andere publiekstrekker in Borculo is het Brandweermuseum. Ook is het mogelijk om een vaartocht met de Berkelzomp te maken."

Lees meer

VVV Inspiratiepunt Lochem

Markt 2, 7241 AA
Lochem, Nederland

TOP De Heikamp

Hengeloseweg 2, 7261 LV
Ruurlo, Nederland

TOP Bon 'Aparte'

Lochemseweg 37, 7244 RR
Barchem, Nederland
13
12
11
54
75
76
77
83
82
62
61
66
65
59
60
53
52

Deel deze route