Hemelvaart

in de Achterhoek

Hemelvaartsdag staat weer voor de deur! Ga je traditioneel dauwtrappen of ben je opzoek naar een nieuwe activiteit? Wij zetten een aantal van de leukste actviteiten in de Achterhoek voor je op een rijtje.

Toer de Wijnboer

Op Hemelvaartsdag organiseert Villa Ruimzicht weer een geweldige Toer de Boer fietstocht. Een tocht van 59 kilometer, waarbij je genoeg tussenstops maakt om bij te komen en te genieten van een hapje en een drankje. Je wordt geïnformeerd door de mensen achter deze prachtige producten en omgeving. Je ziet, ruikt, voelt en proeft de streek. Ook voor de kinderen is er bij elke stop een passende versnapering. Geniet tijdens de toer van de prachtige Achterhoek en een bezoek aan lokale wijnboeren uit de streek. Heb jij je al ingeschreven?

Oldtimershow Meifeest

Het historische centrum van Aalten is op Hemelvaartsdag het toneel van het Oldtimerstreffen en Oldtimershow tijdens het Meijfeest en de winkels in het centrum zijn geopend. Daarnaast zijn er kinderactiviteiten en klinkt er passende muziek door het centrum. Wil je deelnemen met je Oldtimer? Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen. Door het hele centrum staan de Oldtimers opgesteld voor het talrijke publiek. Om 15:00 uur kan je deelnemen aan een rit door de omgeving. De toerrit is ongeveer 50 kilometer en onderweg kan iedereen genieten van de mooie Achterhoek. Meer informatie.

Country & Garden Fair op Huis Verwolde

4 dagen lang kun je bij Huis Verwolde genieten van het sfeervolle buitenevent. Het event brengt je gelijk in de voorjaarsstemming. De exposanten van diverse huis & tuin accesoires presteren zowel klassieke brocante en vintage als ook nieuwe items in landelijke sfeer. Ook de innerlijke mens komt rijkelijk aan de beurt met ambachtelijk gemaakte gerechten bij diverse foodtrucks, omringd dor gezellig livemuziek. Daarnaast wordt de nieuwste voorjaarsmode gepresenteerd van jas tot hoed, tijdens de mode show. Ook is dit je kans om een kijkje te nemen in Huis Verwolde, indien je er nog nooit geweest ben. Met een combiticket voor de fair kun je tegen een gereduceerd tarief het huis bezoeken. Meer informatie.

Kunst4Daagse Bronckhorst

Meer een kunstliefhebber? Bezoek dan de Kunst4Daagse Bronckhorst. 4 dagen kunst, cultuur, gastvrijheid, kleinschaligheid en landschappelijk schoon in de mooie gemeente Bronckhorst. Er zijn vier (fiets)routes die de bezoekers brengt langs exposities van ca. 75 deelnemende kunstenaars op verschillende locaties. Atelier, schuur, stal, huiskamer en tuin, winkel of horecagelegenheid en ook buurthuizen, kerkgebouwen worden ingericht tot een expositieruimte. Meer informatie.

Blijf je slapen?