Kerkenpad Rondje Varsseveld

Varsseveld, Westendorp, & Lintelo
32.99 Km 01:50 uur Fietsroute

Volg deze borden:

Op pad

Kies hieronder jouw startpunt:

Beschrijving

Volg deze route via de knooppuntenbordjes.

Rondje Varsseveld
Ooit gehoord van de Varsseveldse kopjes? Tijdens deze fietsroute ontdek je het dekzandreliëf dat zo genoemd wordt. Kleine heuvels zorgen voor een prachtige glooiing in het landschap tussen Westendorp en Sinderen, De Heurne en Lintelo. Je doet natuurlijk ook het dorp Varsseveld aan, wereldberoemd geworden door Guus Hiddink. 

Varsseveldse kopjes
De Varsseveldse kopjes is een benaming van het dekzandreliëf rondom Varsseveld. De kleine heuvels zijn ontstaan in de ijstijd en steken één tot twee meter boven het omliggende gebied uit. 

Museumboerderij Het Hofshuus
In deze boerderij krijg je een goed idee van het leven op het platteland in de eerste helft van de vorige eeuw. Op het omliggende erf tref je mooie tuinen en ‘oude’ gewassen aan 

Varsseveld
Jarenlang was Varsseveld niet bekend buiten de grenzen van de Achterhoek. Totdat oud-inwoner Guus Hiddink in 2002 Zuid-Korea naar de halve finale van het WK Voetbal leidde en Varsseveld wereldberoemd maakte. Een andere bekende Varssevelder is wielrenner Robert Gesink. 

Keurhorsterkerk
De Keurhorsterkerk ontstond in 1842, toen een aantal families zich afscheidde van de Nederlands Hervormde Kerk. Sinds 2007 behoort de kerk tot de Protestantse Gemeente Varsseveld. Het interieur is volledig vernieuwd en de kerk is nu een van de modernste kerken in de omgeving 

Wenninkmolen
De Wenninkmolen is rond 1860 gebouwd en bleef tot 1920 in eigendom van de familie Wennink. Nu is de Stichting tot Behoud van de Wenninkmolen te Lintelo de eigenaar. 

Keizersbeek
De Keizersbeek loopt vanaf de Schaersbeek bij Bredevoort naar de Aa-strang in Voorst en is in 1964 gekanaliseerd. Maar hier bij Sinderen heeft de beek een natuurlijker karakter. Dat is te merken aan de vele planten en dieren die je hier kunt spotten.

De Nieuwe Molen
In 1926 werd de oude molen die op deze plek stond afgebroken en vervangen door een motormaalderij. Een één-cilinder Thomassen dieselmotor uit 1930 zorgt voor de aandrijving. 

Landgoed Wissink
De geschiedenis van Landgoed Wissink gaat terug tot 1244. De boerderij die er nu staat, is van voor 1800. Het landgoed is vijftig hectare groot en kent een rijk dieren- en plantenleven. 
 

Startpunten

TOP Groot Nibbelink
Nibbelinklaan 12
Sinderen

Deel deze route